![]() |
DNS - niedziałające domeny - Wersja do druku +- Windows 7 Forum: konfiguracja, optymalizacja, porady, gadżety • (https://windows7forum.pl) +-- Dział: Pomoc i wsparcie, Windows 7 (/pomoc-i-wsparcie-windows-7-26-f) +--- Dział: Instalacja i aktualizacja Windows 7 (/instalacja-i-aktualizacja-windows-7-8-f) +--- Wątek: DNS - niedziałające domeny (/dns-niedzialajace-domeny-18990-t) |
DNS - niedziałające domeny - fastlone - 03.10.2011 20:39 Witajcie. Od kilku dni mam pewien problem. Przy wchodzeniu na pewien adres wyskakuje mi error w Firefoxie informujący o przekroczonym czasie połączenia. Odwołując się do tej samej strony poprzez jej adres ip - strona działa. Nie jest to na pewno wina mojego routera, bo wchodząc przez telefon (HTC Desire) mam dostęp do danej strony, używając zarówno ip jak i domeny. Kolejnym krokiem jest proxy - wchodząc poprzez bramkę proxy nie napotykam problemów z wejściem na daną stronę. Próbowałem wszystkiego - czyszczenie CCleanerem, wyłączenie zapory, antywirusa, nawet ipconfig /flushdns nie zadziałał. Użycie innej przeglądarki internetowej - dupa. Próby wejścia przez Chrome jak i IE kończą się fiaskiem. Co może być nie tak? Droga społeczność windows7forum, pomóżcie potrzebującemu ![]() RE: DNS - niedziałające domeny - XtreLu - 03.10.2011 20:45 - W centrum sieci i udostępnień ( daj automatyczne rozwiązywanie problemów) niech adres ip ustawi ci się automatycznie na TCP/iPv4 - Pobierz Opere RE: DNS - niedziałające domeny - fastlone - 03.10.2011 21:02 Nie ma tam takiej opcji jak automatyczne rozwiązywanie problemów. Jest tylko rozwiązywanie problemów, podzielone jeszcze na kategorie. Przy wybraniu opcji Połączenia internetowe i wpisaniu konkretnego adresu strony, windows nie znalazł żadnych sposób na naprawę. RE: DNS - niedziałające domeny - fourup - 04.10.2011 06:00 Ustaw na sztywno (TCP/IP v.4): - Primary DNS (Preferowany serwer DNS): 8.8.8.8 - Secondary DNS (Alternatywny serwer DNS): 8.8.4.4 Powinno załatwić problem. RE: DNS - niedziałające domeny - thermalfake - 04.10.2011 16:46 Poniżej jest trochę rad: http://kb.mozillazine.org/Error_loading_any_website |