Windows 7 Forum: konfiguracja, optymalizacja, porady, gadżety •
Problem z zestawem słuchawkowym - Wersja do druku

+- Windows 7 Forum: konfiguracja, optymalizacja, porady, gadżety • (https://windows7forum.pl)
+-- Dział: Pomoc i wsparcie, Windows 7 (/pomoc-i-wsparcie-windows-7-26-f)
+--- Dział: Hardware (/hardware-28-f)
+--- Wątek: Problem z zestawem słuchawkowym (/problem-z-zestawem-sluchawkowym-18906-t)

Problem z zestawem słuchawkowym - wojtekwiew - 30.09.2011 08:35

Witam Serdecznie.
Mam Wielką Prośbę do Wszystkich.
Przeinstalowałem system z XP na 7 i pojawił się problem. Nie działa mi zestaw słuchawkowy podłączony do przedniego panelu. "Przekopałem" wszystkie fora i nie mogę nadal poradzić sobie z problemem. Przedtem wszystko działało poprawnie, ale miałem dodatkowy panel sterowania SoundMax. Teraz się nie zainstalował i nie mogę go wgrać z płytki.
Karta dźwiękowa zintegrowana. Nazwa płyty głównej: Asus M2N-E.
Bardzo Gorąco Proszę o Pomoc i Poradę.
Pozdrawiam.
ww

RE: Prośba o pomoc - problem z zestawem słuchawkowym. - slawektor - 30.09.2011 09:57

Zainstaluj sterowniki z strony producenta: http://support.asus.com.tw/download/download.aspx?SLanguage=pl-pl
Do Windows 7 do dźwięku nie ma dlatego pobierz te do Visty.

[Obrazek: 8672388Bez_tytu__322_u.png]

RE: Prośba o pomoc - problem z zestawem słuchawkowym. - wojtekwiew - 02.10.2011 11:06

Witam ponownie.
Nadal nie mogę sobie poradzić z rozwiązaniem problemu.
Proszę o Pomoc.
Pozdrawiam.
ww

RE: Prośba o pomoc - problem z zestawem słuchawkowym. - peciaq - 02.10.2011 11:34

Odpalasz plik instalacyjny jako administrator czy tak po prostu?
Druga opcja to instalacja w trybie awaryjnym.

RE: Prośba o pomoc - problem z zestawem słuchawkowym. - jacek-placek - 02.10.2011 11:58

(02.10.2011 11:06)wojtekwiew napisał(a):  Witam ponownie.
Nadal nie mogę sobie poradzić z rozwiązaniem problemu.
Proszę o Pomoc.
Pozdrawiam.
ww

Nie możesz sobie poradzić, tzn. co robisz, że nie możesz sobie poradzić?

RE: Prośba o pomoc - problem z zestawem słuchawkowym. - wojtekwiew - 02.10.2011 12:21

Instaluję wszystko jako administartor, ale nadal, nawet po zainstalowaniu sterowników, nie widać zestawu słuchawkowego podłączonego do przedniego panelu. Kable, na pewno dobrze podłączone, zestaw słuchawkowy sprawny...
Proszę o Pomoc.
ww

RE: Prośba o pomoc - problem z zestawem słuchawkowym. - wojtekwiew - 02.10.2011 12:21

Instaluję wszystko jako administartor, ale nadal, nawet po zainstalowaniu sterowników, nie widać zestawu słuchawkowego podłączonego do przedniego panelu. Kable, na pewno dobrze podłączone, zestaw słuchawkowy sprawny...
Proszę o Pomoc.
ww

RE: Prośba o pomoc - problem z zestawem słuchawkowym. - peciaq - 02.10.2011 12:27

Mam dać następne ostrzeżenie za SPAM? Po co dodajesz tego samego posta zawsze 2x? I po co w każdym poście piszesz 'proszę o pomoc' ? Przecież po to wątek napisałeś, wiemy że chcesz otrzymać pomoc!
Odinstaluj wszystkie sterowniki dźwięku jakie posiadasz, przeczyść rejestr CCleanerem, po czym zainstaluj jedynie najnowszy sterownik ze strony Realtek.

RE: Prośba o pomoc - problem z zestawem słuchawkowym. - wojtekwiew - 02.10.2011 12:42

(02.10.2011 12:27)peciaq napisał(a):  Mam dać następne ostrzeżenie za SPAM? Po co dodajesz tego samego posta zawsze 2x? I po co w każdym poście piszesz 'proszę o pomoc' ? Przecież po to wątek napisałeś, wiemy że chcesz otrzymać pomoc!
Odinstaluj wszystkie sterowniki dźwięku jakie posiadasz, przeczyść rejestr CCleanerem, po czym zainstaluj jedynie najnowszy sterownik ze strony Realtek.

Bardzo Przepraszam, za moje błędy i potknięcia...
Jest COŚ takiego, jak odruch ludzkiej życzliwości i odrobina wyrozumiałości...
Komuś TEGO najwyraźniej brakuje...
Polecam bardziej wnikliwą lekturę i analizę wątku...
Karta dżwiękowa zintegrowana z płytą główną... Nie Realtek...
Nawet NAJLEPSI, kiedyś zaczynali i byli początkującymi...
Nadal, jeżeli nie sprawi to Wam zbyt Wielkiego Kłopotu, Proszę o Pomoc w rozwiązaniu problemu.
P.S.
Przerabiałem wariant z odinstalowaniem wszystkich sterowników i instalacją na nowo.
Nie pomogło.

RE: Prośba o pomoc - problem z zestawem słuchawkowym. - wojtekwiew - 02.10.2011 18:53

Witam Serdecznie.
Wszystkim, Tym, którzy próbowali mi pomóc, Bardzo Dziękuję.
Tym, którzy próbowali, nauczyć mnie etykiety internetowej i dobrych manier, również Dziękuję...
Wszystkim pozostałym, także Dziękuję.
Temat, nie został wyczerpany, ale muszę go zamknąć.
Pozostaje mi chyba tylko kupno nowej karty dźwiękowej...
Pozdrawiam.
ww

RE: Prośba o pomoc - problem z zestawem słuchawkowym. - thermalfake - 02.10.2011 22:06

To może inaczej.
http://dlcdnet.asus.com/pub/ASUS/misc/audio/SoundMAXAD1988B_Audio_V610X6585_Win7.zip
Rozpakuj je w dowolne miejsce. Stare sterowniku usuń lub całe urządzenie najlepiej. Zrestartuj system i ręcznie wskaż katalog do samych sterowników bez instalowania dodatkowego softu soundmax'a. Podłącz słuchawki i konfigurację zrób przez panel sterowania (dźwięk -> zakładki odtwarzanie/nagrywanie).

RE: Prośba o pomoc - problem z zestawem słuchawkowym. - el_diablo3006 - 09.10.2011 19:13

Spróbuj poszukać sterowników tym programem Driver Genius Pro, znajdzie Ci najnowsze wersje sterowników do karty dźwiękowej.
Mój sąsiad ma kartę SoundMax i ma problem z dźwiękiem na Windows 7, ma ustawiony dźwięk 7.1 a grają tylko 2 przednie. Karty SoundMax'a są mało kompatybilne z Windows 7