![]() |
Problem z WiFi w Windows Vista - Wersja do druku +- Windows 7 Forum: konfiguracja, optymalizacja, porady, gadżety • (https://windows7forum.pl) +-- Dział: Inne (/inne-11-f) +--- Dział: Pozostałe systemy Windows (/pozostale-systemy-windows-31-f) +--- Wątek: Problem z WiFi w Windows Vista (/problem-z-wifi-w-windows-vista-18901-t) |
Problem z WiFi w Windows Vista - bosik23 - 29.09.2011 19:07 Witam świeżo zainstalowałem WINDOWS Vista na laptopie. Laptop posiada WiFi ale niestety nie wykrywa żadnych sieci. Nie wiem dlaczego sterowniki? blokada w zaporze? Proszę o pomoc, stary system został skasowany a w zamian ten. RE: Problem z WiFi w Windows Vista - thermalfake - 03.10.2011 16:10 Jaki to laptop ? Zazwyczaj sam sterownik karty sieciowej plus czasem oprogramowanie sterujące bez którego wifi się nie uruchomi (np w asusach jest wiereless console). Musisz sprawdzić czy: - są pytajniki w managerze urządzeń, w szczególności sprawdzić gałąź kart sieciowych - świeci się jakaś dioda sygnalizująca pracę modułu wlan - jest jakiś psztyczek sprzętowy z góry/z boku do włączenia/wyłączenia modułu - działa skrót z klawiatury Fn+F2 (zazwyczaj taki) i czy na ekranie pokazuje się w tym momencie WLAN OFF/ON RE: Problem z WiFi w Windows Vista - bosik23 - 03.10.2011 20:18 Jest to laptop Toshiba satelite Sprawdziłem wszystko o co prosiłeś i wszystko gra... pstryczek ustawiony na ON i się świeci Myślę że to chyba problem ze sterownikami... ![]() RE: Problem z WiFi w Windows Vista - thermalfake - 03.10.2011 20:31 Jaki model konkretnie Satellite ? RE: Problem z WiFi w Windows Vista - bosik23 - 03.10.2011 20:46 toshiba satellite a210-16f RE: Problem z WiFi w Windows Vista - thermalfake - 04.10.2011 00:15 Sterownik WLAN Atheros x86 x64 Config Free x86 x64 |