![]() |
Ikony na pasku zadań - Wersja do druku +- Windows 7 Forum: konfiguracja, optymalizacja, porady, gadżety • (https://windows7forum.pl) +-- Dział: Pomoc i wsparcie, Windows 7 (/pomoc-i-wsparcie-windows-7-26-f) +--- Dział: Konfiguracja i optymalizacja Windows 7 (/konfiguracja-i-optymalizacja-windows-7-9-f) +--- Wątek: Ikony na pasku zadań (/ikony-na-pasku-zadan-18894-t) |
Ikony na pasku zadań - Ultrasonic - 29.09.2011 13:27 Mam starsznie irytujacy problem z ikonami na pasku zadan, przy pracy czasami podstwietlaja sie na stale. ![]() Dopiero restart pomaga, jest na to jakis sposob? RE: Ikony na pasku zadań - jacek-placek - 29.09.2011 16:59 Normalny objaw, to oznacza, że masz włączoną jakąś aplikację. RE: Ikony na pasku zadań - Ultrasonic - 29.09.2011 19:50 Kursor nie jest na ikonie. RE: Ikony na pasku zadań - jacek-placek - 29.09.2011 20:19 U mnie też nie jest ( teraz sprawdziłem ![]() RE: Ikony na pasku zadań - sherman2409 - 29.09.2011 21:35 @jacek-placek Według mnie autorowi wątku chodzi o "podświetlenie" które pojawia się po najechaniu kursorem na pasku zadań na ikonę uruchomionej aplikacji. Na zrzucie ekranu np. widać jak ikona Google Chrome jest podświetlona na biało, a pozostałe ikony uruchomionych aplikacji nie są podświetlone. RE: Ikony na pasku zadań - jacek-placek - 29.09.2011 21:55 O niczym innym nie mówię- jeśli jakaś aplikacja jest uruchomiona (nawet jeśli jest w trayu), to będzie podświetlona, jeśli jest zminimalizowana, to będzie podświetlona. ![]() ![]() Wyłącz Aero i nie będą podświetlone. uTorrent jest zminimalizowany ale uruchomiony i będzie podświetlony, dopóki nie zamkniesz okna. ![]() RE: Ikony na pasku zadań - sherman2409 - 30.09.2011 07:16 Chodziło mi o takie podświetlenie, jakie widać na folderze "mp3" z mojego zrzutu: ![]() Ale może poczekajmy aż autor wątku sprecyzuje co ma na myśli, bo mogłem coś źle zrozumieć. ![]() RE: Ikony na pasku zadań - Ultrasonic - 30.09.2011 08:14 Tak jest poprawnie: ![]() dla porownania stałe podswietlenie: ![]() Kursor w zadnej tej sytuacji nie jest na ikonie. To taka pierdolka, nic sie wiecej nie dzieje ale strasznie mnie to denerwuje. RE: Ikony na pasku zadań - Portator - 30.09.2011 08:38 Mam tak samo. Aplikacja bedąca na pierwszym planie świeci mocniej niż te uruchomione i zminimalizowane lub będące pod spodem. RE: Ikony na pasku zadań - norton007 - 30.09.2011 09:24 Mam pytanko można sobie zainstalować taki pasek zadań w Windows 7 Home Premium ? Jeśli tak to nich ktoś poda mi link ![]() RE: Ikony na pasku zadań - jacek-placek - 30.09.2011 09:32 Ultrasonic, napisałem kilka postów wyżej, że jeśli wyłączysz system Aero, to Twój problem zniknie, ikonki nie będą podświetlone ![]() |