![]() |
Problem z odtwarzaniem filmów - Wersja do druku +- Windows 7 Forum: konfiguracja, optymalizacja, porady, gadżety • (https://windows7forum.pl) +-- Dział: Pomoc i wsparcie, Windows 7 (/pomoc-i-wsparcie-windows-7-26-f) +--- Dział: Software (/software-27-f) +--- Wątek: Problem z odtwarzaniem filmów (/problem-z-odtwarzaniem-filmow-18837-t) |
Problem z odtwarzaniem filmów - tommass - 26.09.2011 09:24 Witam! Właściwie od instalacji mam problemy z odtwarzaniem filmów z youtube i niektórych *.avi z dysku za pomocą playerów. Obraz rozjeżdża się na piksele: http://www.youtube.com/watch?v=sNNr-ZZ05r0 Przepraszam za jakość filmiku... Konfiguracja mojej maszyny: Kod: SYSTEM: Wydaje mi się że problem leży w kodekach, bo niektóre filmy chodzą dobrze. Odpalając filmy za pomocą VLC, który korzysta z własnych kodeków problem znika. Tylko youtube'a nie da się w ten sposób ominąć. Kombinowałem już z kodekami K-lite 64 i 32 bit i zestawem FFDshow + Realalternative i nie udało mi się rozwiązać problemu... RE: Problem z odtwarzaniem filmów - jacek-placek - 26.09.2011 11:29 Skorzystaj z systemowego WMP i zainstaluj kodeki dla Windows 7 ![]() RE: Problem z odtwarzaniem filmów - peciaq - 26.09.2011 12:59 WMP, ok, ale w nim jest trudno ogarnąć napisy. Jeśli w ogóle się da. Ale te kodeki zainstaluj. Sam ostatnio przesiadłem się na nie. Wcześniej miałem KLite i też były problemy. RE: Problem z odtwarzaniem filmów - tommass - 03.10.2011 15:57 Usunąłem stare kodeki, przeczyściłem ccleanerem i wrzuciłem te kodeki dla Windows. Jest trochę lepiej ale problem nie zniknął... Jeszcze jakieś pomysły? Może być to coś w warstwie sprzętowej? RE: Problem z odtwarzaniem filmów - jacek-placek - 03.10.2011 16:50 Dzieje się tak po ściągnięciu filmików na dysk twardy czy tylko podczas oglądania ich w sieci? Sprawdzałeś czy masz najnowsze sterowniki ze strony producenta? RE: Problem z odtwarzaniem filmów - tommass - 03.10.2011 20:35 Sterowniki mam aktualne. Dzieje się tak zarówno przy przeglądaniu filmów na stronie jaki filmów z dysku. RE: Problem z odtwarzaniem filmów - jacek-placek - 03.10.2011 20:59 Najnowsze sterowniki dla Ciebie pojawiły się kilka dni temu ale ok. Spróbuj odinstalować wszystkie playary, kodeki i zostaw sobie tylko WMP+kodeki dla Windows 7. Wydaje mi się, że wina leży po stronie któregoś z odtwarzaczy. RE: Problem z odtwarzaniem filmów - peciaq - 04.10.2011 11:15 Spróbuj Media Player Classic. Mam w drugim kompie podobny problem, filmy wyglądają dobrze jedynie na Media Player Classic właśnie. Na innych odtwarzaczach można liczyć piksele. Postanowiłem olać problem i zamiast go rozwiązać, to go ominąć właśnie używając tego MPC. Do tego mam tam kodeki KLite. |