![]() |
Bootmgr is missing. - Wersja do druku +- Windows 7 Forum: konfiguracja, optymalizacja, porady, gadżety • (https://windows7forum.pl) +-- Dział: Forum (/forum-1-f) +--- Dział: Kosz (/kosz-3-f) +--- Wątek: Bootmgr is missing. (/bootmgr-is-missing-18726-t) |
Bootmgr is missing. - gragi92 - 20.09.2011 23:00 Witam złożyłem dzisiaj PC (specyfikacja niżej) wziąłem dysk ze starego komputera z zainstalowanym widnowsem XP pro 32bit dzisiaj po złożeniukomputera chciałem sformatować owy dysk i zainstalować win7 z pendrive. Botowalnego pendrive utworzyłem za pomoca Windows 7 download tools usb/dvd. Ustawiam bootowanie, wkładam pendrive i wychodzi komunikat bootmgr is missing, nie wiem co zrobić w takiej sytuacji nie posiadam cd romu. Mógłby mi ktoś pomóc ? specyfikacja OCZ 650w AMD X4 955 GA970A-UD3 2X2GB 1333mhz GEFORCE GT220 dysk segate nie pamietam dokladnie jaki na wejscie sata, 160g RE: Bootmgr is missing. - XtreLu - 21.09.2011 06:21 Po treści błędu można wywnioskować, że uszkodzony jest MBR. A więc po koleji. 1. Włącz konsloę odzyskiwania i zaloguj się. Więcej o Konsloi odzyskiwania: http://www.searchengines.pl/index.php?showtopic=14270 2. Wpisz polecenie map i wciśnij Enter (Jesli poprawnie wyświetli listę partycji i innych dysków to spokojnie przejdź do punktu 3. jeśli nie to wpisz exit i napisz tutaj co się pokazało) 3. Wpisz polecenie fixmbr i odpowiedz twierdząco (wpisując T lub Y w zależności od języka konsli) na pytanie, czy chcesz zapisać nowy mbr. 4. Wpisz Exit, po ponownym restarcie system powinien normalnie ruszyć. EDIT: Zanim zrobisz to co napisałem spróbuj zamaist fixmbr wpisać fixboot, jeśli nie pomoże, to dopiero fixmbr. RE: Bootmgr is missing. - gragi92 - 21.09.2011 10:32 Mogę zrobić za pomocą pendrive te programy botowalne ? Jest jakas opcja zeby to zrobic inaczej, bo troche mnie przeraza instrukcja z konsoli, nie zalezy mi na danych z dysku a ni win7, druga sprawa jest ze na drugim dysku na ktorym jest troche zdjec itp, dzieje sie ten sam bład (a tam nie ma Windowsa) |