Windows 7 Forum: konfiguracja, optymalizacja, porady, gadżety •
Net Frame work 3.5 albo co innego - Wersja do druku

+- Windows 7 Forum: konfiguracja, optymalizacja, porady, gadżety • (https://windows7forum.pl)
+-- Dział: Pomoc i wsparcie, Windows 7 (/pomoc-i-wsparcie-windows-7-26-f)
+--- Dział: Instalacja i aktualizacja Windows 7 (/instalacja-i-aktualizacja-windows-7-8-f)
+--- Wątek: Net Frame work 3.5 albo co innego (/net-frame-work-3-5-albo-co-innego-18702-t)

Net Frame work 3.5 albo co innego - FanPL - 19.09.2011 19:25

Cześć
Posiadam Windows Home premium.I nie mogę odpalić wielu programów. Kolega powiedział abym zainstalował net framework 3.5 i 4. Net framework 4 zainstalowałem bez problemu ale przy 3.5 mam błąd
Wcześniej miałem błąd, o włączeniu/wyłączeniu funkcji z.. A teraz mi się w ogóle instalator nie włącza.
W tych funkcjach mam tak:
[Obrazek: 12.png]
Może z tymi programami to kwestia, nie zaufanego źródła? Gdyż aplikacje pobrane ze stron takich jak np steam, się odpalają.

RE: Net Frame work 3.5 albo co innego - baranek11 - 19.09.2011 19:27

Win 7 zawiera już w sobie NetFramework 3.5, więc nie trzeba instalować.

RE: Net Frame work 3.5 albo co innego - FanPL - 19.09.2011 19:33

A wiesz czemu mogą mi nie działać nie które programy, i czy net frame work 3.5 powinien być w "dodaj lub usuń program" Bo mogło się stać tak że go odinstalowałem.

RE: Net Frame work 3.5 albo co innego - Portator - 19.09.2011 19:47

Witaj. Net Framework 3,5 nie powinien być w dodaj/usuń programy. Ponadto NF 4 powinien się zainstalować jako aktualizacja przez Windows Update.
Napisz jakie to programy i co z nimi się dzieje?

RE: Net Frame work 3.5 albo co innego - FanPL - 19.09.2011 19:51

Np: Mcpatcher-program do minecraft'a.Nie chcę się uruchomić klikam, na wiele sposobów i nic.Albo minecraft na windows'a również się nie odpala, muszę go włączć przez plik .bat w którym znajduję się kod do linuxa..

RE: Net Frame work 3.5 albo co innego - thermalfake - 19.09.2011 22:39

Javę w wersji dla Twojego systemu to Ty masz ?
Dodaj zmienną środowiskową PATH -> C:\Program Files\Java\jre6\bin
Ja w minecrafta nie gram więc szukaj odpowiedzi na stronach fanowskich tej gry.

RE: Net Frame work 3.5 albo co innego - FanPL - 19.09.2011 23:23

Dałem patch z tym że coś jest chyba z plikiem jvm.dll gdyż jeden program (edytor java) nie może znaleźć jvm.dll i gdy pobrałem inny jvm.dll to on go już może znaleźć ale inny program(mc patcher jak już wspomniałem) nie może go znaleźć