![]() |
Jak odinstalować programy - Wersja do druku +- Windows 7 Forum: konfiguracja, optymalizacja, porady, gadżety • (https://windows7forum.pl) +-- Dział: Pomoc i wsparcie, Windows 7 (/pomoc-i-wsparcie-windows-7-26-f) +--- Dział: Konfiguracja i optymalizacja Windows 7 (/konfiguracja-i-optymalizacja-windows-7-9-f) +--- Wątek: Jak odinstalować programy (/jak-odinstalowac-programy-18619-t) |
Jak odinstalować programy - giezeta - 15.09.2011 21:02 Przeszłam z Windows XP na Windows7 I nie mogę znaleźć sposobu na odinstalowanie niepotrzebnych programów. W Windows XP było w narzędziach systemowych odinstalowywanie programów. W Windows 7 nie mogę tego znaleźć. Może mi ktoś pomóc? RE: Jak odinstalować programy - bodziulla - 15.09.2011 21:05 Hej. W W7 jest też opcja odinstalowania programów poprzez system. Panel Sterowania/ Programy/ Odinstaluj programy. Możesz również pobrać sobie program do odinstalowania Revo Uninstaller ![]() Pzdr RE: Jak odinstalować programy - stingear - 15.09.2011 21:14 Możesz także zrobić to przy pomocy programu CCleaner. Przydaje się on zwłaszcza, gdy program sprawia problemy przy odinstalowywaniu. Dodatkowo czyści wszelki syf pozostały po odinstalowanym programie. RE: Jak odinstalować programy - giezeta - 15.09.2011 21:15 (15.09.2011 21:05)bodziulla napisał(a): Hej. Dziękuję, za ścieżkę! Czy ten Revo Inistaller jest lepszy od tego z panelu sterowania? Mniej zostawia śmieci? Bo ten uninstaller z Windows XP zawsze zostawiał jakieś śmieci. RE: Jak odinstalować programy - bodziulla - 15.09.2011 21:17 W praktyce wygląda to tak, że programy typu Revo, CC Cleaner pokazuje Tobie co usuwa i wskazuje na dodatkowe pliki, wpisy itp. Na pewno te programy są zdecydowanie lepsze jak systemowy deinstalator ![]() PS. Na pewno odinstalowanie poprzez programy tego typu więcej odinstalujesz niepotrzebnych rzeczy po danym programie, ale nie oznacza to, że w pełni na 100% one usuną wpisy w rejestrze czy w systemie. RE: Jak odinstalować programy - AR342 - 16.09.2011 11:21 Również polecam Revo Uninstaller Pro. RE: Jak odinstalować programy - peciaq - 16.09.2011 11:51 I jeszcze Ashampoo WinOptimizer też ma funkcje do odinstalowywania. I wiele innych komponentów do konserwacji systemu. RE: Jak odinstalować programy - worekowsa - 16.09.2011 12:23 W moim przypadku świetnie sprawdza się Uninstall Unwanted Apps z pakietu Advanced SystemCare. |