![]() |
Opera laguje - Wersja do druku +- Windows 7 Forum: konfiguracja, optymalizacja, porady, gadżety • (https://windows7forum.pl) +-- Dział: Pomoc i wsparcie, Windows 7 (/pomoc-i-wsparcie-windows-7-26-f) +--- Dział: Software (/software-27-f) +--- Wątek: Opera laguje (/opera-laguje-18615-t) |
Opera laguje - Smokofenek - 15.09.2011 18:59 Witam. Ostatnimi czasy Opera zaczyna mi ciągle się zacinać. Bardzo często występuje "Brak odpowiedzi", m.in. podczas pisanie jakiegoś postu. Kompletnie nie widzę powodu dla takiego zachowania. Wyczyściłem historię, cache i pamięć podręczną, w samym procesie też nie zabiera dużo pamięci (a nawet dość mało w porównaniu z kiedyś). Poza tym nigdy wcześniej tak nie było. W grę NIE wchodzi zmiana przeglądarki, mam obecnie zainstalowane 8 przeglądarek, ale Opera to jedyna główna i jej NIE zmienię na żadną gorszą (a znam w praktyce wszystkie najpopularniejsze, więc wiem, że żadna mi nie wystarczy). Nie instaluję żadnych dodatków czy widgetów bo one mi nie potrzebne. Opera Link mam włączony, ale zawsze miałem i nigdy nie było problemów. Z góry bardzo dziękuję za pomoc. RE: Opera laguje - LadyInBlue - 15.09.2011 19:14 Ja miałam podobnie, ale problem zniknął po aktualizacji do najnowszej wersji tej przeglądarki. RE: Opera laguje - Smokofenek - 15.09.2011 19:16 Problem w tym, że ja mam najnowszą wersję :/ RE: Opera laguje - LadyInBlue - 15.09.2011 19:21 To w takim razie zadam takie pytanie: problem pojawił się po aktualizacji czy już był przed? Bo jak po to znaczy, że musiałeś mieć jakiś błąd przy aktualizacji. RE: Opera laguje - Portator - 15.09.2011 19:27 Ta jest już nas dwóch zwolenników Opery. Przerzuć zakładki do pliku, skopiuj hasła ( jeżeli masz ) i zainstaluj ponownie. Proponuję zrób kopię Opery tym: http://www.mediafire.com/?nwwwkm510gm RE: Opera laguje - Smokofenek - 16.09.2011 20:15 @LadyInBlue Był już przed. Chyba od miesiąca albo dłużej on występuje. @FUNDACJA Mam Opera Link, więc tak czy siak, jak odinstaluję Operę to po ponownym zainstalowaniu jej zakładki, wyszukiwarki i inne ważne rzeczy zostaną przywrócone. Więc dobra, spróbuję reinstalkę przy pomocy RevoUninstaller (usuwa nie tylko deinstalując, ale także wszystkie pliki z rejestru i pozostałości na komputerze), po instalacji zobaczę czy się poprawiło ![]() EDIT: Problem występuje nadal. Niestety. |