Rozwiązany Problem z Toshiba Satellite po aktualizacji Awasta - Wersja do druku +- Windows 7 Forum: konfiguracja, optymalizacja, porady, gadżety • (https://windows7forum.pl) +-- Dział: Pomoc i wsparcie, Windows 7 (/pomoc-i-wsparcie-windows-7-26-f) +--- Dział: Software (/software-27-f) +--- Wątek: Rozwiązany Problem z Toshiba Satellite po aktualizacji Awasta (/problem-z-toshiba-satellite-po-aktualizacji-awasta-18482-t) |
Problem z Toshiba Satellite po aktualizacji Awasta - mojeradiofm - 08.09.2011 18:12 Mhm... nie wiem czy udało się mi dobrze trafić, ale napiszę... mam problem z komputerem (laptopem Toshiba Satellite) po zalogowaniu się jest tylko czarny ekran i kursor. Dodam, że wczoraj aktualizowałam avast! i nie uruchomiłam według polecenia ponownie komputera, próbowałam za pomocą menadżera zadań ale nie akceptuje on polecenia. Co robić? RE: Problem z monitorem - tojtek2 - 08.09.2011 18:19 Przy włączaniu komputera naciskaj F8, aż wyskoczy menu wyboru trybu. Wybierz tryb awaryjny. Jeśli wystartuje w tym trybie to napisz. RE: Problem z monitorem - mojeradiofm - 08.09.2011 18:20 Działa w trybie awaryjnym RE: Problem z monitorem - tojtek2 - 08.09.2011 18:26 (08.09.2011 18:20)mojeradiofm napisał(a): Działa w trybie awaryjnym Podepnij swojego laptopa (gdzieś powinnaś mieć takie niebieskie gniazdko) pod monitor z którego teraz korzystasz. Po prostu odłącz go od komputera i podłącz do laptopa. Spróbuj włączyć normalnie. RE: Problem z monitorem - mojeradiofm - 08.09.2011 18:30 Korzystam z drugiego starego laptopa hp RE: Problem z monitorem - thermalfake - 08.09.2011 18:34 W trybie awaryjnym odinstaluj avasta, wpisz komendę sfc /scannow Podłączenie zewnętrznego monitora nie ma nic do rzeczy - odpala tryb awaryjny czy informacje POST więc jest dobrze. Masz po prostu walnięty system. RE: Problem z monitorem - tojtek2 - 08.09.2011 18:36 Popieram powyższą radę. Ale.. czy nie lepiej wyszukać ostatni punkt przywracania? Powinien cofnąć przed aktualizacje. Prościej by było. Już jestem chyba przeczulony.. Przez ostatnie dwa tygodnie w serwisie same uszkodzenia grafiki i monitorów -.- RE: Problem z monitorem po instalacji Awasta(rozwiązany) - mojeradiofm - 08.09.2011 18:47 Udało sie! Bardzo dziękuję wyrzuciłam avasta zainstaluję go od nowa (tym razem dokładnie) a co do przywracania to też próbowałam i nie działało . Jestem Wam bardzo wdzięczna za rady |