Windows 7 Forum: konfiguracja, optymalizacja, porady, gadżety •
Rozwiązany Problem z Toshiba Satellite po aktualizacji Awasta - Wersja do druku

+- Windows 7 Forum: konfiguracja, optymalizacja, porady, gadżety • (https://windows7forum.pl)
+-- Dział: Pomoc i wsparcie, Windows 7 (/pomoc-i-wsparcie-windows-7-26-f)
+--- Dział: Software (/software-27-f)
+--- Wątek: Rozwiązany Problem z Toshiba Satellite po aktualizacji Awasta (/problem-z-toshiba-satellite-po-aktualizacji-awasta-18482-t)

Problem z Toshiba Satellite po aktualizacji Awasta - mojeradiofm - 08.09.2011 18:12

Mhm... nie wiem czy udało się mi dobrze trafić, ale napiszę... mam problem z komputerem (laptopem Toshiba Satellite) po zalogowaniu się jest tylko czarny ekran i kursor. Dodam, że wczoraj aktualizowałam avast! i nie uruchomiłam według polecenia ponownie komputera, próbowałam za pomocą menadżera zadań ale nie akceptuje on polecenia. Co robić?Smutny

RE: Problem z monitorem - tojtek2 - 08.09.2011 18:19

Przy włączaniu komputera naciskaj F8, aż wyskoczy menu wyboru trybu. Wybierz tryb awaryjny. Jeśli wystartuje w tym trybie to napisz.

RE: Problem z monitorem - mojeradiofm - 08.09.2011 18:20

Działa w trybie awaryjnym

RE: Problem z monitorem - tojtek2 - 08.09.2011 18:26

(08.09.2011 18:20)mojeradiofm napisał(a):  Działa w trybie awaryjnym

Podepnij swojego laptopa (gdzieś powinnaś mieć takie niebieskie gniazdko) pod monitor z którego teraz korzystasz. Po prostu odłącz go od komputera i podłącz do laptopa. Spróbuj włączyć normalnie.

RE: Problem z monitorem - mojeradiofm - 08.09.2011 18:30

Korzystam z drugiego starego laptopa hp

RE: Problem z monitorem - thermalfake - 08.09.2011 18:34

W trybie awaryjnym odinstaluj avasta, wpisz komendę sfc /scannow
Podłączenie zewnętrznego monitora nie ma nic do rzeczy - odpala tryb awaryjny czy informacje POST więc jest dobrze. Masz po prostu walnięty system.

RE: Problem z monitorem - tojtek2 - 08.09.2011 18:36

Popieram powyższą radę.
Ale.. czy nie lepiej wyszukać ostatni punkt przywracania? Powinien cofnąć przed aktualizacje. Prościej by było.

Już jestem chyba przeczulony.. Przez ostatnie dwa tygodnie w serwisie same uszkodzenia grafiki i monitorów -.-

RE: Problem z monitorem po instalacji Awasta(rozwiązany) - mojeradiofm - 08.09.2011 18:47

Udało sie! Uśmiechnięty Bardzo dziękujęUśmiechnięty wyrzuciłam avasta zainstaluję go od nowa (tym razem dokładnieZadowolony) a co do przywracania to też próbowałam i nie działało . Jestem Wam bardzo wdzięczna za rady