![]() |
Rozwiązany Problem z grafiką Nvidia Gt 220 po chaotycznej instalacji Windows 7 - Wersja do druku +- Windows 7 Forum: konfiguracja, optymalizacja, porady, gadżety • (https://windows7forum.pl) +-- Dział: Pomoc i wsparcie, Windows 7 (/pomoc-i-wsparcie-windows-7-26-f) +--- Dział: Software (/software-27-f) +---- Dział: Sterowniki (/sterowniki-17-f) +---- Wątek: Rozwiązany Problem z grafiką Nvidia Gt 220 po chaotycznej instalacji Windows 7 (/problem-z-grafika-nvidia-gt-220-po-chaotycznej-instalacji-windows-7-18449-t) |
Problem z grafiką Nvidia Gt 220 po chaotycznej instalacji Windows 7 - KacperWWA - 06.09.2011 10:48 Witam. Mam pewien problem i nie potrafię go rozwiązać , przeszukałem fora i nie widzę odpowiedzi. Miałem na swoim PC Windowsa XP , jednak postanowiłem przejść na Windows 7. W komputerze posiadam kartę graficzną Nvidia Gt 220 . Instalacja samego systemu również przebiegała chaotycznie , windows bootował win z pendrive nagle pojawiał się tryb oszczędzanie , czekałem jakieś 3 minuty komputer sie resetował , nadal pozostawał w trybie oszczędzania musiałem monitor włączyć i wyłączyć i wyświetliła się instalacja systemu , z nią też szalał monitor. Teraz po zainstalowaniu , włącza się komputer pokazuje się okno BIOSU, potem cały czas tryb oszczędzania i nagle sie wybudza dopiero na napis 'WELCOME'. Rozdzielczość chodzi tylko 800x600 , instalowałem sterowniki z strony Nvidi najnowsze , lecz po zresetowaniu PC , monitor zostaje w trybie oszczędzania i muszę przywracać system do poprzedniego stanu. Spróbowałem również aktualizacji której proponuje Windows 7 dla mojej karty graficznej lecz efekt jest taki sam Jakieś pomysły ? , proszę o pomoc? Mój monitor ma 15 cali , optymalna rozdzielczość to 1024x768 RE: Nvidia Gt 220 Windows 7 Out Of range - Nostromo - 06.09.2011 13:06 Czy zainstalowałeś oryginalny, legalny (zakupiony) System Windows (jaki)? Dlaczego nie skorzystałeś z możliwości Upgrade? Instalacja i opis problemu bardzo chaotyczne. RE: Problem z grafiką Nvidia Gt 220 po chaotycznej instalacji Windows 7 - thermalfake - 06.09.2011 14:56 Konfiguracja sprzętu? RE: Problem z grafiką Nvidia Gt 220 po chaotycznej instalacji Windows 7 - KacperWWA - 06.09.2011 15:43 Witam. Problem rozwiązałem sam , zainstalowałem ponownie sterowniki karty graficznej , zresetował się komputer , znów sytuacja sie powtórzyła , lecz po właczeniu na out of range przytrzymałem klawisz F8 , aby włączyć tryb VGA , najciekawsze jest to iż nawet menu wyboru mi sie nie pojawiło tylko na ślepo wybrałem 5 opcję od góry czyli włączenie trybu VGA i ustawienie optymalnych ustawień dla mojego monitora. Pozdrawiam |