![]() |
Problem z pikselami - Wersja do druku +- Windows 7 Forum: konfiguracja, optymalizacja, porady, gadżety • (https://windows7forum.pl) +-- Dział: Pomoc i wsparcie, Windows 7 (/pomoc-i-wsparcie-windows-7-26-f) +--- Dział: Konfiguracja i optymalizacja Windows 7 (/konfiguracja-i-optymalizacja-windows-7-9-f) +--- Wątek: Problem z pikselami (/problem-z-pikselami-18425-t) |
Problem z pikselami - maikimajk - 05.09.2011 09:35 Witam, nie wiem jak nazwać mój problem dokładnie ale jest on związany z pikselami. Otóż podczas granie czy użytkowania laptopa psują mi się piksele, najczęściej podczas grania w Wow-a. Mam laptopa dell studio 1537. Tu załączam screeny : ![]() ![]() ![]() Proszę o pomoc RE: Problem z pikselami - thermalfake - 05.09.2011 11:51 Jeśli reinstalacja systemu nie pomoże (problemy sterownika vga) to stawiam na powolne umieranie układu grafiki/ przegrzewanie się w środku elementów (wcale nie musi być wydmuchiwane gorące powietrze). RE: Problem z pikselami - maikimajk - 05.09.2011 12:50 Reinstalacja nic nie pomogła ( robiłem ją już wcześniej ) w taki razie co zrobić ? RE: Problem z pikselami - thermalfake - 05.09.2011 13:00 To się dzieje na każdej, grze czy puszczonym filmie, jakie sterowniki instalowałeś, referencyjne czy dedykowane od producenta. Mając gwarancję możesz go odesłać. W innym wypadku naprawa jest kosztowna takiego układu 300-500zł. RE: Problem z pikselami - maikimajk - 05.09.2011 13:07 To się dzieje jak gram czy przeglądam internet mam zainstalowane sterowniki intela dla laptopów znalezione przez SlimDrivers ale te same miałem jak Vista była zainstalowana. Ogólnie to laptop się grzeje zwłaszcza w takie dni jak dziś gdy jest wysoka temperatura, ostatnio wymieniałem w nim matryce bo była pęknięta przez uderzenie laptopa w rurkę w autobusie. RE: Problem z pikselami - thermalfake - 05.09.2011 13:43 Zdało by się go porządnie przeczyścić. RE: Problem z pikselami - maikimajk - 05.09.2011 13:50 i to pomoże ? ja go czyszczę co jakiś czas ale nie wszędzie mogę bo śrubek nie mogę odkręcić RE: Problem z pikselami - thermalfake - 05.09.2011 15:57 Czyszczenie sprężonym powietrzem przez niedoświadczoną osobę bardziej szkodzi niż pomaga bo wbija cały kurz do środka. Trzeba zrobić demontaż do gołej płyty głównej a czasami wystarczy zdjąć pokrywę klawiatury. Twój model łatwo się rozbiera: http://www.insidemylaptop.com/take-apart-dell-studio-1537-laptop/ RE: Problem z pikselami - maikimajk - 05.09.2011 16:46 Ok dzięki ![]() ![]() RE: Problem z pikselami - thermalfake - 05.09.2011 20:31 Jak będziesz przy nim grzebał wyjmij baterię ! |