Windows 7 Forum: konfiguracja, optymalizacja, porady, gadżety •
Problem z mikrofonem - Przesiadka z XP - Wersja do druku

+- Windows 7 Forum: konfiguracja, optymalizacja, porady, gadżety • (https://windows7forum.pl)
+-- Dział: Pomoc i wsparcie, Windows 7 (/pomoc-i-wsparcie-windows-7-26-f)
+--- Dział: Hardware (/hardware-28-f)
+--- Wątek: Problem z mikrofonem - Przesiadka z XP (/problem-z-mikrofonem-przesiadka-z-xp-18413-t)

Problem z mikrofonem - Przesiadka z XP - kornus - 04.09.2011 14:30

Witam. Wczoraj przesiadłem się ze staregop XP'ka na nową Siódemkę i od razu na starcie mam problem z mikrofonem, który nie nagrywa dźwięku. Mikrofon działa, ponieważ podłączałem go do drugiego komputera. Mam najnowsze sterowniki Reltek HD audio. Nie wiem co może być przyczyną. Możecie mi pomóc ?

RE: Problem z mikrofonem - Przesiadka z XP. - stingear - 04.09.2011 14:50

Problemem może być konfiguracja. Masz w ustawieniach Realteka zakładkę mikrofonu, ustaw w niej głośność odtwarzania mikrofonu ma 0(suwak całkowicie do lewej), ale nie dawaj wyciszenia. Głośność nagrywania daj conajmniej na 50% albo więcej, a następnie kliknij opcję zwiększania czułości mikrofonu w ustaw na +20.0 dB.

RE: Problem z mikrofonem - Przesiadka z XP. - kornus - 04.09.2011 15:31

Niestety nie działa. ; /

RE: Problem z mikrofonem - Przesiadka z XP. - stingear - 05.09.2011 16:46

Problem może także leżeć po stronie driverów Realtek. One często powodują problemy. Spróbuj z tymi: [urln=http://chomikuj.pl/stingear/AUDIO,311108555.rar]KLIK[/urln]. Pobierz i rozpakuj na pulpit, następnie odinstaluj z systemu całkowicie Realteka i sterowniki do audio, reset komputera, niech się zainstalują systemowe. Przejdź do Menadżera urządzeń, rozwiń Kontrolery dźwięku, video i gier, kliknij PPM na urządzenie zgodne z HD i Aktualizuj sterownik. Wybierz opcję że sam wskażesz lokalizację sterownika i wskaż wypakowany folder, który pobrałeś. Zainstaluj i gotowe. Teraz powinno wszystko działać poprawnie.

RE: Problem z mikrofonem - Przesiadka z XP. - kornus - 24.09.2011 18:29

Niestety Twój sposób nie działa.

RE: Problem z mikrofonem - Przesiadka z XP. - kornus - 10.10.2011 15:10

Kupiłem kartę dźwiękową via usb jednak mikrofon nadal mi nie działa, dodam, że mikrofon jest w 100% sprawny, sprawdzany na komputerze w pokoju obok, gdy podlączam mikro do karty na usb to słyszę tylko szum.

RE: Problem z mikrofonem - Przesiadka z XP. - jacek-placek - 11.10.2011 11:56

A w panelu sterowania jak masz ustawione? Powinno być tak-

[Obrazek: e96cd0c43cf5.jpg]

RE: Problem z mikrofonem - Przesiadka z XP. - kornus - 11.10.2011 14:46

Mam tak samo.

RE: Problem z mikrofonem - Przesiadka z XP - k_czerwiec - 12.10.2011 21:37

Spróbuj może otworzyć Manager Dzwięku i przeładować ustawienie z wejściem mikrofonu.
W ten sposób:
[Obrazek: przechwytywanienb.jpg]

Uploaded with ImageShack.us

RE: Problem z mikrofonem - Przesiadka z XP - kornus - 13.10.2011 15:10

Nic to nie dało.