![]() |
Jak zmniejszyc partycje sysemowa - Wersja do druku +- Windows 7 Forum: konfiguracja, optymalizacja, porady, gadżety • (https://windows7forum.pl) +-- Dział: Pomoc i wsparcie, Windows 7 (/pomoc-i-wsparcie-windows-7-26-f) +--- Dział: Konfiguracja i optymalizacja Windows 7 (/konfiguracja-i-optymalizacja-windows-7-9-f) +--- Wątek: Jak zmniejszyc partycje sysemowa (/jak-zmniejszyc-partycje-sysemowa-18401-t) |
Jak zmniejszyc partycje sysemowa - daras - 03.09.2011 16:01 Witam Partycje systemowa "dysk C" juz raz zmniejszylem odrazu po instalacji systemu, jednak zmniejszyla sie ona tylko do 121 GB a chcialbym zeby miala 60 GB a pozostale 61 GB polaczyc z inna partycja.Zrobilem defragmentacje dysku C, wszedlem w zarzadzanie dyskami, nastepnie prawy myszy, zmniejsz wolumin, i po wykonanym badaniu przez system chce mi pomniejszyc partycje tylko o 309 MB. Partition magic tez nie zadzialal na innym laptopie wiec na tym tez juz z tym programem nie probuje.Macie jakies pomysly? Pozdrawiam RE: Jak zmniejszyc partycje sysemowa - thermalfake - 03.09.2011 16:57 Bootowalny z pena/cd Partition Wizard albo GParted wystarczy. Te 60GB wolnej przestrzeni możesz przeznaczyć na rozszerzenie kolejnej partycji zaraz po systemowej, suwakiem tylko przejeżdżasz w lewo gdzie jest wolne. RE: Jak zmniejszyc partycje sysemowa - martin1984r - 04.09.2011 23:40 Można to zrobić użyć systemowych narzędzi do zarządzania dysków, ale nie wyłączyłeś przywracania systemu na systemowej i dlatego nie mogłeś jej zmniejszyć tak jak chciałeś. RE: Jak zmniejszyc partycje sysemowa - daras - 18.09.2011 06:55 (04.09.2011 23:40)martin1984r napisał(a): Można to zrobić użyć systemowych narzędzi do zarządzania dysków, ale nie wyłączyłeś przywracania systemu na systemowej i dlatego nie mogłeś jej zmniejszyć tak jak chciałeś. Witam Wyłaczylem przywracanie systemu na partycji systemowej i po ponownym wykonaniu badania przez system, partycje systemowa chce mi zmniejszyc tylko o pare MB. Nie ma jakiegoś innego bezpiecznego sposobu? Mam tez inne pytanie (żeby nie zakładac nowego wątku) Na toshibie mam win7 home premium i śmiga az miło, na acer ao 722 mam win7 ultimate i zamula zarówno przy przeglądaniu internetu jak i edycji folderów , na wszystkim zamula. I teraz pytanie jaka może być przyczyna? Bo parametry to ten mały acer ma prawie 2x lepsze od tej toshiby, ramu ma 4GB 1033MHz (dołozone przy zakupie 2GB gratis) |