Windows 7 Forum: konfiguracja, optymalizacja, porady, gadżety •
Instalacja Win7 od Dell na laptopie Samsunga z podaniem kodu aktywacyjnego z Samsunga - Wersja do druku

+- Windows 7 Forum: konfiguracja, optymalizacja, porady, gadżety • (https://windows7forum.pl)
+-- Dział: Pomoc i wsparcie, Windows 7 (/pomoc-i-wsparcie-windows-7-26-f)
+--- Dział: Instalacja i aktualizacja Windows 7 (/instalacja-i-aktualizacja-windows-7-8-f)
+--- Wątek: Instalacja Win7 od Dell na laptopie Samsunga z podaniem kodu aktywacyjnego z Samsunga (/instalacja-win7-od-dell-na-laptopie-samsunga-z-podaniem-kodu-aktywacyjnego-z-samsunga-18395-t)

Instalacja Win7 od Dell na laptopie Samsunga z podaniem kodu aktywacyjnego z Samsunga - knyku - 03.09.2011 10:38

Tak jak w temacie czy to zadziała? Samsung niestety uraczył mnie swoim zaśmieconym recovery jedynie a z Dell'a mam oryginał Win7 HP 64bit zupełnie czysty. Dla jasności mam 2 osobne klucze, jeden do della i do della była płyta, a drugi do samsunga.

RE: Instalacja Win7 od Dell na laptopie Samsunga z podaniem kodu aktywacyjnego z Samsunga - thermalfake - 03.09.2011 12:00

Nie można robić takich rzeczy. Systemy od konkretnych producentów mogą być instalowane tylko i wyłącznie na ich sprzętach. Jeśli piszesz, że system samsunga jest zaśmiecony skołuj sobie nośnik OEM (oficjalnie wg licencji ma być oryginalnie tłoczony) od tej samej wersji i z niego zainstaluj czysty system. Ze strony producenta pobierzesz sterowniki i potrzebne oprogramowanie. Tylko tak możesz zrobić to legalnie. Zresztą gdybyś przywracał dell-owski system na samsungu to w trakcie nie masz możliwości wpisania klucza z tego względu, że ten system jest już aktywowany jak u większości innych laptopów.