![]() |
Jak wyłączyć narratora czytającego czas i datę - Wersja do druku +- Windows 7 Forum: konfiguracja, optymalizacja, porady, gadżety • (https://windows7forum.pl) +-- Dział: Pomoc i wsparcie, Windows 7 (/pomoc-i-wsparcie-windows-7-26-f) +--- Dział: Konfiguracja i optymalizacja Windows 7 (/konfiguracja-i-optymalizacja-windows-7-9-f) +--- Wątek: Jak wyłączyć narratora czytającego czas i datę (/jak-wylaczyc-narratora-czytajacego-czas-i-date-18384-t) |
Jak wyłączyć narratora czytającego czas i datę - marcioo - 02.09.2011 13:26 Witam wszystkich! Jestem nowym użytkownikiem tej strony i zwracam się z problemem, z którym nie mogę sobie poradzić. Jak w tytule (jak wyłączyć lektora (może narratora) czytającego mi po angielsku czas i datę o każdej pełnej godzinie) Mam Windowsa 7Ultimate od 2 lat, jestem raczej obeznany z systemem. Nie potrafię powiedzieć co się stało i dlaczego ten (głos damski) zaczął mi czytać tą godzinę i datę. Miałem podejrzenie że ma z tym coś wspólnego EXRESSIVO ale po odinstalowaniu go jest bez zmian . Proszę o pomoc bo sam nie dam rady tego wyłączyć. Z góry dziękuję za pomoc. Pozdrawiam. RE: jak wyłączyć narratora czytającego czas i date. - Portator - 02.09.2011 14:59 Witaj na Forum. Zaglądnij do Panel sterowania > centrum ułatwień dostępu > narrator. Ponadto w Expressivo można zmienić język - głosy polskie. Widocznie nie dość skutecznie został odinstalowany. Przywróć aplikację a potem: Okno główne programu > Narzędzia > Konfiguracja programu > Wtyczki > Zegarek - przypominacz. [attachment=3208] RE: Jak wyłączyć narratora czytającego czas i datę - marcioo - 03.09.2011 12:24 witam ponownie ! dzięki za odpowiedz i za dobre chęci, niestety ale twoje sugestie mi nie pomogły 1) gdy klikam :włącz narratora (bo innej opcji nie ma) słyszę głos (kobiecy ale inny niż ten który słysze podczas czytania daty i godziny) 2) EXPRESIWO mam z pwrotem,bo jest mi potrzebny. skonfigurowałem ,czyli odkliknołem ptaszki . zegarek i wiadomosci rss a pani dalej czyta!! chcę dodać że w expresiwo czyta głos męski, ale to już pisałem. czy ktoś ma jeszcze jakieś rady? RE: Jak wyłączyć narratora czytającego czas i datę - marcioo - 04.09.2011 18:07 odkryłem że ten głos nazywa się Anna od microsoft. |