![]() |
Rozwiązany Przenoszenie zainstalowanych programów z Konta Usera na Konto Admina (rozwiązany) - Wersja do druku +- Windows 7 Forum: konfiguracja, optymalizacja, porady, gadżety • (https://windows7forum.pl) +-- Dział: Pomoc i wsparcie, Windows 7 (/pomoc-i-wsparcie-windows-7-26-f) +--- Dział: Konfiguracja i optymalizacja Windows 7 (/konfiguracja-i-optymalizacja-windows-7-9-f) +--- Wątek: Rozwiązany Przenoszenie zainstalowanych programów z Konta Usera na Konto Admina (rozwiązany) (/przenoszenie-zainstalowanych-programow-z-konta-usera-na-konto-admina-rozwiazany-18371-t) |
Przenoszenie zainstalowanych programów z Konta Usera na Konto Admina (rozwiązany) - LowRider - 01.09.2011 19:25 Witam, dziś musiałem strzelić komputerowi formata, wszystko poszło ok , i po zainstalowaniu W7 utworzyłem sobie swoje konto , zacząłem instalować najpotrzebniejsze rzeczy ale zapomniałem ,że chciałem dostać się na konto Admina i z niego pracować . I tutaj się nasuwa pytanie , czy mogę jakość poprzenosić to wszystko co już poinstalowałem,żeby było widoczne i do użytku na koncie Administratora ? Czy będę musiał robić wszystko od nowa ? RE: Przenoszenie zainstalowanych programów z Konta Usera na Konto Admina - rafi993 - 01.09.2011 19:28 To wszystko jest w folderze Użytkownicy i z tamtą wystarczy skopiować skróty z folderu użytkownika do folderu administratora RE: Przenoszenie zainstalowanych programów z Konta Usera na Konto Admina - Portator - 01.09.2011 19:29 Przecież możesz dla swojego konta nadać uprawnienia administratora, jeżeli jest ono standardowe. RE: Przenoszenie zainstalowanych programów z Konta Usera na Konto Admina - stingear - 01.09.2011 19:41 Wszystko co instalujesz, jest dla komputera, a nie użytkownika. Administrator zawsze ma do wszystkich aplikacji pełen dostęp, z racji bycia administratorem. A jak bardzo chcesz mieć konkretne skróty na pulpicie konta administratora, to sobie skopiuj je np bezpośrednio na dysk C i będąc zalogowanym jako Admin stamtąd przenieś na na pulpit. RE: Przenoszenie zainstalowanych programów z Konta Usera na Konto Admina - LowRider - 01.09.2011 19:44 Oks dzięki panowie , tylko jeszcze pytanko stingear , najpierw zalogować się na konto usera i przenieść te skróty na dysk , a potem zalogować się na Adminie i sobie je wrzucić na pulpit , tak ? RE: Przenoszenie zainstalowanych programów z Konta Usera na Konto Admina - rafi993 - 02.09.2011 18:30 Chyba nie będziesz miał dostępu do pulpitu administratora z poziomu zwykłego usera. Ale możesz kopiować je na koncie admina bez problemu. RE: Przenoszenie zainstalowanych programów z Konta Usera na Konto Admina - stingear - 02.09.2011 18:36 Tak. Możesz ewentualnie z poziomu Admina to zrobić, ale tu jest więcej grzebania i szukania po katalogach, a tak masz wszystko za jednym zamachem. Do rafi993 - Kolega kopiuje skróty bezpośrednio na dysk, nie na pulpit, więc będzie miał do nich pełen dostęp. RE: Przenoszenie zainstalowanych programów z Konta Usera na Konto Admina - LowRider - 02.09.2011 19:54 Dzieki panowie już sobie z wszystkim poradziłem ![]() |