![]() |
Połączenie głośników Laptop- TV - Wersja do druku +- Windows 7 Forum: konfiguracja, optymalizacja, porady, gadżety • (https://windows7forum.pl) +-- Dział: Pomoc i wsparcie, Windows 7 (/pomoc-i-wsparcie-windows-7-26-f) +--- Dział: Hardware (/hardware-28-f) +--- Wątek: Połączenie głośników Laptop- TV (/polaczenie-glosnikow-laptop-tv-18346-t) |
Połączenie głośników Laptop- TV - soon44 - 31.08.2011 15:07 Witam, mam pytanie czy jest możliwość połączenia głośników 2.1 między laptopem a tv aby w jakiś sprytny sposób przełączać na czym mają grać, ponieważ nie chce mi się biegać z kablami co jakiś czas przełączać odłączać itp. Może istnieje jakaś przejściówka itp proszę o wyrażenie opinii RE: Połączenie głośników Laptop- TV - stingear - 31.08.2011 16:48 To trochę problematyczna sprawa, ponieważ przekazanie dźwięku na 2 różne zestawy głośników nie stanowi problemu, a z 2 różnych źródeł na jedne głośniki to bardzo ciężko. A to dlatego, że głośniki są przystosowane do jednego źródła, a rozdzielacza minijack typu "2x złącze męskie+1x złącze żeńskie" nie ma, są tylko "1x złącze męskie+2x złącze żeńskie". Ten złączka rozdziela sygnał na dwie ścieżki. Nie ma złączki zbierającej sygnał z dwóch źródeł. Ale takową można zrobić samemu. Pamiętać jednak trzeba, że sygnał dźwiękowy nie może wtedy lecieć jednocześnie z 2 źródeł, bo spalisz kabel i urządzenia. RE: Połączenie głośników Laptop- TV - soon44 - 31.08.2011 18:56 Nie odtwarzanie 2 źródeł mnie nie interesuję, a jakiś inny pomysł jak to można rozwiązać? RE: Połączenie głośników Laptop- TV - stingear - 31.08.2011 21:50 To jedynie zrobić sobie kabel, bo fabrycznego urządzenia o takiej funkcji nie ma lub jest bardzo drogie i służy do bardziej zaawansowanych rzeczy niż tylko przełączenia pomiędzy telewizorem a komputerem. |