![]() |
Pozostałości po odinstalowanej przeglądarce - Wersja do druku +- Windows 7 Forum: konfiguracja, optymalizacja, porady, gadżety • (https://windows7forum.pl) +-- Dział: Pomoc i wsparcie, Windows 7 (/pomoc-i-wsparcie-windows-7-26-f) +--- Dział: Software (/software-27-f) +--- Wątek: Pozostałości po odinstalowanej przeglądarce (/pozostalosci-po-odinstalowanej-przegladarce-18343-t) |
Pozostałości po odinstalowanej przeglądarce - Woloszynski - 31.08.2011 10:50 Odinstalowałem Firefoxa przez Dodaj i usuń programy , byłem pewien, że nie będzie to dokładne usunięcie różnych śmieci i chyba się nie myliłem. Po wpisaniu frazy firefox znajduje mi pliki powiązane z programami Adobe , więc uznaje, że te muszą zostać, ale znalezione zostały też foldery w .... \AppData\Local\Mozilla ... czy można je w jakiś prosty sposób usunąć? Revo Uninstaller je zostawia nie wiem czemu, może wynika to z tego, że z folderów tych w jakiś sposób korzysta Adobe? RE: Pozostałości po odinstalowanej przeglądarce - peciaq - 31.08.2011 16:32 Przeczyść kompa CCleanerem, może on usunie pozostałości. A jak nie to przez rejestr można. RE: Pozostałości po odinstalowanej przeglądarce - Woloszynski - 31.08.2011 20:04 Z CC korzystam na codzien - zostawil to. Bawic sie w ogole w usuwanie tego czy zostawic? RE: Pozostałości po odinstalowanej przeglądarce - peciaq - 31.08.2011 20:36 Dziwi mnie że Revo tego nie usunął. Może wersję Pro jakbyś pobrał, tam trialową można chyba, to jakoś lepiej czyści? RE: Pozostałości po odinstalowanej przeglądarce - Woloszynski - 31.08.2011 20:55 Nie mam pojęcia, wiem natomiast, że Pro wykrywa 64bitowe programy, ale Firefox to 32bity. RE: Pozostałości po odinstalowanej przeglądarce - peciaq - 31.08.2011 21:00 Spróbuj wejść w edytor rejestru, wpisać w Szukaniu frazę Firefox i pousuwać.. Nic się raczej nie stanie ;] RE: Pozostałości po odinstalowanej przeglądarce - Portator - 01.09.2011 06:11 Witam. Z AppData możesz spokojnie usunąć. Odinstalowywanie przez Dodaj/Usuń jest mało efektywne ( pozostawia rozszerzenia i wpisy rejestru ). Jeżeli chcesz usunąć całkowicie: Zaistaluj ponownie FF > użyj Revo Uninstaller w opcji zaawansowane > po skanowaniu zaznacz wszystkie wpisy rejestru i usuń > wyczyść dodatkowo przez Vise disk cleaner ( jest nowa wersja darmowa pro ). RE: Pozostałości po odinstalowanej przeglądarce - Woloszynski - 01.09.2011 07:34 Darmowej pro chyba nie ma - można pobrać 30 dniowy trial wersji pro. [EDIT] Źle zrozumiałem - myślałem, że mówisz o wersji pro Revo [EDIT] Chyba, że o czymś nie wiem.... Czyli mówisz zainstalowac ponownie ... - spróbuję ![]() Zalecenia FUNDACJI niestety nie przyniosły rezultatu nadal zostały pliki w AppData .... Może popełniłem taki błąd, że po ponownej instalacji FF w ogóle go nie uruchomiłem, a od razu odinstalowałem z pomocą Revo? RE: Pozostałości po odinstalowanej przeglądarce - Portator - 01.09.2011 16:34 Z AppData możesz spokojnie usunąć. RE: Pozostałości po odinstalowanej przeglądarce - jacek-placek - 10.09.2011 11:58 W dziale z darmowymi wersjami płatnych programów - http://windows7forum.pl/promocje-czyli-darmowe-wersje-platnych-aplikacji-t-17091-4.html zamieściłem dzisiaj link do Registry First Aid Platinum, to program do czyszczenia i optymalizacji rejestru. Pobierz go sobie a zobaczysz, co za "śmieci" masz na kompie ![]() ![]() |