Jak przyspieszyć działanie karty graficznej - Wersja do druku +- Windows 7 Forum: konfiguracja, optymalizacja, porady, gadżety • (https://windows7forum.pl) +-- Dział: Pomoc i wsparcie, Windows 7 (/pomoc-i-wsparcie-windows-7-26-f) +--- Dział: Konfiguracja i optymalizacja Windows 7 (/konfiguracja-i-optymalizacja-windows-7-9-f) +--- Wątek: Jak przyspieszyć działanie karty graficznej (/jak-przyspieszyc-dzialanie-karty-graficznej-18329-t) |
Jak przyspieszyć działanie karty graficznej - czerwin97 - 30.08.2011 15:58 Witajcie. Mam pytanie. Czy w jakiś sposób można zwiększyć lub polepszyć kartę graficzną . Może jest jakiś booster lub coś. Posiadam kartę graficzną 128 mb i jest ona niewystarczalna do gier. Proszę o odpowiedź. RE: Jak przyspieszyć działanie karty graficznej - peciaq - 30.08.2011 16:01 Karty samej w sobie nie da się raczej zboostować, ale możesz użyć programu AppBooster Pro albo GameBooster (zalecam ten pierwszy). One wyłączają zbędne procesy i programy, i wtedy możesz odpalić grę - może polepszą działanie. RE: Jak przyspieszyć działanie karty graficznej - czerwin97 - 30.08.2011 17:00 Czy ten AppBooster na prawdę działa ? Ogólnie to pobrałem AppBooster 2 Pro. RE: Jak przyspieszyć działanie karty graficznej - peciaq - 30.08.2011 17:03 Działa. Mi pomagał. Teraz trochę ulepszyłem kompa ale z przyzwyczajenia cały czas przed grą odpalam AppBoostera. Przetestuj. Z tym że jeśli masz naprawdę słabą kartę grafiki to programy nic nie dadzą, pamiętaj o tym. RE: Jak przyspieszyć działanie karty graficznej - thermalfake - 30.08.2011 22:23 Ta karta co jest w podpisie 7900GTX ? Lekka modyfikacja częstotliwości zegara rdzenia GPU i pamięci GDDR nie zaszkodzi. Na poważniej jak chcesz grać w dzisiejsze gry to wymiana nieunikniona. RE: Jak przyspieszyć działanie karty graficznej - czerwin97 - 06.09.2011 06:33 Teraz mam inną . Ogólnie pracuje obecnie na laptopie, na którym jest Nvidia GeForce 8400M GS. Wymagam tylko zwiększenia fps w minecrafcie |