Windows 7 Forum: konfiguracja, optymalizacja, porady, gadżety •
Nie ma możliwości wylogowania - Wersja do druku

+- Windows 7 Forum: konfiguracja, optymalizacja, porady, gadżety • (https://windows7forum.pl)
+-- Dział: Pomoc i wsparcie, Windows 7 (/pomoc-i-wsparcie-windows-7-26-f)
+--- Dział: Konfiguracja i optymalizacja Windows 7 (/konfiguracja-i-optymalizacja-windows-7-9-f)
+--- Wątek: Nie ma możliwości wylogowania (/nie-ma-mozliwosci-wylogowania-18328-t)

Nie ma możliwości wylogowania - JackoxD - 30.08.2011 13:01

Witam!
Najlepiej mój problem opisze obrazek poniżej.
Po prostu żaden użytkownik komputera nie może się wylogować. Jedyną możliwością jest wylogowywanie przez Menadżera Zadań.
Nic jeszcze nie robiłem, ma ktoś jakieś pomysły?
[Obrazek: logout]

RE: Nie ma możliwości wylogowania - Woloszynski - 30.08.2011 13:10

Wejdź w uruchom - wpisz gpedit.msc ... potem konfiguracja użytkownika -> szablony administracyjne -> System -> opcje klawiszy ctrl+alt+del - > usuń wylogowanie ....

Sprawdź czy masz to włączone czy nie Uśmiechnięty

Powinno być wyłączone, jeśli chcesz mieć opcje wylogowania.

Możesz też sprawdzić konfiguracja użytkownika -> szablony administracyjne -> Menu start i pasek zadań -> Usuń wyloguj z menu start (ale to chyba masz ok, bo widzę, że masz taką opcję w menu tylko jest zablokowana)

Konieczny jest potem restart komputera.

RE: Nie ma możliwości wylogowania - Portator - 30.08.2011 17:41

Kolega ma Windows Home Basic, więc nie może uruchomić gpedit.msc ( brak przystawki ).
Zaglądnij do właściwości Start i sprawdź, czy możesz rozwinąć listę i będzie czynne - wyloguj - przypisz je wtedy do przycisku w menu start.
[attachment=3200]

RE: Nie ma możliwości wylogowania - JackoxD - 30.08.2011 20:58

Mam Windows 7 Professional i mam taką opcję. Tak też zaznaczyłem w profilu, ale przez kółeczko z myszki musiało mi przeskoczyć.

Tak więc:
Sposoby woloszynkiego się nie sprawdziły - wszystko mam tak jak powinno być.
A we właściwościach niestety nie ma takiej opcji, ale:
inny użytkownik komputera miał ustawioną tę opcję wcześniej i teraz może się bez problemu wylogowywać.