Windows 7 Forum: konfiguracja, optymalizacja, porady, gadżety •
Brak połączenia z internetem - Wersja do druku

+- Windows 7 Forum: konfiguracja, optymalizacja, porady, gadżety • (https://windows7forum.pl)
+-- Dział: Pomoc i wsparcie, Windows 7 (/pomoc-i-wsparcie-windows-7-26-f)
+--- Dział: Konfiguracja i optymalizacja Windows 7 (/konfiguracja-i-optymalizacja-windows-7-9-f)
+--- Wątek: Brak połączenia z internetem (/brak-polaczenia-z-internetem-18219-t)

Brak połączenia z internetem - XenoksPL - 25.08.2011 08:47

Witam, mam zainstalowane na komputerze 3 systemy (Windows 7, Windows XP oraz Ubuntu) na Windowsie 7 nie mam połączenia z internetem pisze że nie istnieje żadna możliwość połączenia się z internetem chociaż kabel jest podłączony i na innych systemach internet chodzi bez zarzutu. Co mam zrobić aby połączyć się z internetem na siódemce? Proszę o pilną pomoc, ponieważ 7 to mój główny system (ten który głównie używam)

Z góry dziękuje.
XenoksPL

Ps. - Tak mam zainstalowane sterowniki.

RE: Brak połączenia z internetem - thermalfake - 25.08.2011 19:23

Sterownik jest a czy działa urządzenie poprawnie ? W managerze urządzeń nie ma znaku trójkąta ?
Dostęp do internetu jest jakoś konfigurowany ustawieniami protokołu TCP/IP ?
Jak otworzysz centrum sieci i udostępniania to jest tam "sieć niezidentyfikowana" ?
Klikając na połączenie lokalne (opcja zmień ustawienia karty sieciowej) w obszarze Aktywność są pakiety wysłane i odebrane o niezerowej wartości ?
Podaj wynik polecenia ipconfig/all

RE: Brak połączenia z internetem - XenoksPL - 27.08.2011 22:00

Z tego co napisałeś zrozumiałem tylko tyle że, pytasz czy sterownik działa poprawnie - Tak, działał było wszystko w porządku dopóki goście z Elposu nie zabrali neta na jakiś czas. Potem 7 nie mogła się połączyć...

Ps. niczego w systemie nie zmieniałem, gdy zabrali neta po prostu czekałem aż go zwrócą.

RE: Brak połączenia z internetem - thermalfake - 28.08.2011 17:12

(25.08.2011 19:23)thermalfake napisał(a):  Klikając na połączenie lokalne (opcja zmień ustawienia karty sieciowej) w obszarze Aktywność są pakiety wysłane i odebrane o niezerowej wartości ?
Podaj wynik polecenia ipconfig/all

Pokaż to o co prosiłem.