![]() |
Rozwiązany Obracanie zdjęć - Wersja do druku +- Windows 7 Forum: konfiguracja, optymalizacja, porady, gadżety • (https://windows7forum.pl) +-- Dział: Pomoc i wsparcie, Windows 7 (/pomoc-i-wsparcie-windows-7-26-f) +--- Dział: Software (/software-27-f) +--- Wątek: Rozwiązany Obracanie zdjęć (/obracanie-zdjec-18160-t) |
Obracanie zdjęć - loper - 22.08.2011 11:32 Witam Mam problem z obracaniem zdjęć. Jak użyje wbudowanego w Windowsie narzędzia do obracania zdjęć to zdjęcie obrócone znika i nigdzie nie mogę go znaleźć. Poproszę o pomoc w ustaleniu albo lokalizacji gdzie takie obrócone zdjęcia się znajdują albo jak zrobić żeby zdjęcia po obróceniu pozostawały w folderze w którym były oryginalnie. Pozdrawiam L. RE: Obracanie zdjęć - loper - 24.08.2011 07:51 Czy nikt naprawdę nie ma tego problemu co ja? RE: Obracanie zdjęć - ameeeliaaa - 25.08.2011 21:32 (24.08.2011 07:51)loper napisał(a): Czy nikt naprawdę nie ma tego problemu co ja? No niestety, nie jestes sam ![]() pozdrowionka RE: Obracanie zdjęć - Portator - 26.08.2011 09:26 Aż sam z ciekawości spróbowałem obrócić zdjęcia na kompie. I wszystko gra. Jedyne wyjście, jakie widzę u Ciebie, to albo zainstalowwanie alternatywnej przeglądarki, albo reinstalacja starej. Co do tego drugiego, to nie mam pewności, czy da się zrobić re-install . Możesz też zainstalować pakiet windows live, w którego skład wchodzi m.in. galeria fotografi windows. RE: Obracanie zdjęć - ameeeliaaa - 26.08.2011 13:40 Znalazlam na innym forum : "Rozwiązanie problemu: 1. Musisz otworzyć okienko główne McAfee, wybrać Nawigacja -> Ogólne ustawienia i alerty -> Ochrona dostępu i wyłączyć opcję Użyj ochrony dostępu. 2. W okienku "wyszukaj programy i pliki" w menu Start wpisz regedit.exe i w Edytorze rejestru wybierz: HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\McAfee\SystemCore\VSCore\On Access Scanner\McShield\Configuration\Default 3. W ostatnim folderze znajdź na liście i kliknij dwa razy na ExcludedItem_16, otworzy ci się okienko, zmień w nim z 3|3|*.TMP na 3|3|*.LOG (musisz być zalogowany na koncie Administratora systemu). Zapisz zmiany i zamknij edytor rejestru. 4. Uruchom ponownie komputer i włącz w McAfee opcję Użyj ochrony dostępu. Powinno zadziałać, chociaż w moim przypadku okazało się, że z tym plikiem ExcludedItem_16 było wszystko w porządku, miał końcówkę LOG, dlatego musiałam zmienić końcówkę w poprzednim pliku (ExcludedItem_15) i dopiero wtedy zdjęcia przestały znikać ![]() U mnie zadzialalo, bo problem podobno jest zwiazany z McAfee. Jesli nie masz tego antywirusa, to nie mam pojecia jak mozna pomoc. RE: Obracanie zdjęć - loper - 06.09.2011 08:22 Witam Zadziałało. Wielkie dzięki. Pozdrawiam L. |