Nie ma poprawnej konfiguracji protokołu IP. - Wersja do druku +- Windows 7 Forum: konfiguracja, optymalizacja, porady, gadżety • (https://windows7forum.pl) +-- Dział: Pomoc i wsparcie, Windows 7 (/pomoc-i-wsparcie-windows-7-26-f) +--- Dział: Sieci komputerowe (/sieci-komputerowe-16-f) +--- Wątek: Nie ma poprawnej konfiguracji protokołu IP. (/nie-ma-poprawnej-konfiguracji-protokolu-ip-18080-t) |
Nie ma poprawnej konfiguracji protokołu IP. - Gustek - 18.08.2011 17:08 Witam, mam problem próbuje połączyć się z routerem po kablu, aby go skonfigurować: przy połączeniu dostaje komunikat Karta sieciowa „Połączenie lokalne” nie ma poprawnej konfiguracji protokołu IP. Czy da się to jakoś naprawić? Mój system to Win 7 64. Teraz jestem podpięty kablem do innego modemu i wszystko się łączy bez problemu. Kabel Ethernet'owy. ZAłączam ip cofig. proszę o ratunek pozdrawiam i dziękuje. RE: Nie ma poprawnej konfiguracji protokołu IP. - thermalfake - 18.08.2011 19:20 Ja na tym obrazku nie widzę wpisu: Karta Ethernet Połączenie lokalne Więc sprawdź czy sterownik od karty sieciowej jest aktualny, czy w managerze urządzeń nie ma wykrzyknika. PPM na właściwości połączenia sieciowego i zobaczyć czy jest zainstalowany protokół TCP/IP v4, jeśli nie to doinstalować. Na koniec możesz wpisać polecenie resetujące protokół i uruchomić komputer ponownie netsh int ip reset RE: Nie ma poprawnej konfiguracji protokołu IP. - Gustek - 18.08.2011 23:39 dzieki za odpowiedz. Ja teraz jestem polaczony innym modemem po kablu i wszystko dziala. Sprawdzilem to co napisałeś, w cmd podałem komendę, zresetowałem i nic. załączam zrzuty. Czy przychodzi Ci coś jeszcze do głowy coby można sprawdzić? [attachment=3146] RE: Nie ma poprawnej konfiguracji protokołu IP. - thermalfake - 19.08.2011 15:57 Jaki to jest router dsl/adsl, model ? Na jego domyślnych ustawieniach (a jak nie to zazwyczaj routery mają reset z boku) gdy wepniesz kabel jesteś w stanie go pingować ? Pokaż mi screeny z tym połączeniem z centrum sieci i udostępniania, włąściwosci protokołu tcp/ip oraz kliknij na połączenie lokalne czy lecą jakieś pakiety. RE: Nie ma poprawnej konfiguracji protokołu IP. - Gustek - 19.08.2011 17:22 Jest to taki router: odblokowany: http://www.josephn.net/unlocking_bt_home_hub działał mi nie Neostradzie kiedyś teraz go znowu potrzebuje i nie łączy. Zrzut z połączenia jest w poprzednim poście, chyba że chodzi Ci o inne miejsce. Pingować nie mogę. We właściwościach połączenia widzę, że żadne pakiety nie lecą, wszystko stoi. hm... |