Windows 7 Forum: konfiguracja, optymalizacja, porady, gadżety •
Problem z grafiką okienek - Wersja do druku

+- Windows 7 Forum: konfiguracja, optymalizacja, porady, gadżety • (https://windows7forum.pl)
+-- Dział: Pomoc i wsparcie, Windows 7 (/pomoc-i-wsparcie-windows-7-26-f)
+--- Dział: Software (/software-27-f)
+--- Wątek: Problem z grafiką okienek (/problem-z-grafika-okienek-18013-t)

Problem z grafiką okienek - Max00 - 15.08.2011 15:01

Witam!
Szukam rozwiązania mojego problemu, który nurtuje mnie od bardzo dawna.
Posiadam Windows 7 Home Premium x64.
Poniższy obrazek przedstawia mój problem:

[Obrazek: beztytuuhpt.png]

Po najechaniu myszką czasami te czarne pasy się rozmazują.
Problem dotyczy wszystkiego: gadżetów, przycisków do zarządzania oknami (minimalizuj, maksymalizuj, zamknij), po prostu wszystkiego.
System zachowuje się tak samo po sformatowaniu komputera do czysta. Mam zainstalowane wszystkie aktualizacje.

Pomocy!

RE: Problem z grafiką okienek - stingear - 15.08.2011 15:20

Może problemem jest wadliwa karta graficzna, skoro po całkowitym formacie problem nadal występuje. Spróbuj jeszcze aktualizacji sterowników do karty przy pomocy programu DriverMax.

RE: Problem z grafiką okienek - Max00 - 15.08.2011 15:54

Hm, komputer w miare nowy, ma kilka miesięcy, więc dziwne, żeby coś było uszkodzone :/ Może to ogólnie wina systemu, tylko że nie spotkałem się nigdzie indziej z tym problemem. :/
Sterowniki aktualne. Poza tym, gdyby to była wina karty, to jak miałbym udowodnić, że zasługuję na gwarancję? Smutny

RE: Problem z grafiką okienek - thermalfake - 15.08.2011 16:25

Wygrzać ją nieco Furmark-iem/3DMark-iem i zobaczyć czy zaczną się pojawiać artefakty. Choć w w tym przypadku to raczej wina system-sterowniki.

RE: Problem z grafiką okienek - Max00 - 15.08.2011 16:30

Na razie poczekam, może to ustanie. Jak nie, to wtedy postaram się o serwis.

RE: Problem z grafiką okienek - stingear - 16.08.2011 18:51

Zanosisz poprostu kartę do sklepu, gdzie kupiłeś i mówisz że masz z nią problem. Oni muszą ją sprawdzić i na czas sprawdzenia/naprawy dać Ci zastępczą. Czasami zdarza się, że nowo kupiony produkt jest wadliwy, lub psuje się szybko. To złośliwość rzeczy martwych. Nawet w najlepszych produktach zdarzają się felerne sztuki. A tak przy okazji, to problem po formacie pojawia się po, czy przed instalacją sterowników do karty graficznej? Bo jeśli przed, to na pewno coś nie tak jest z grafiką.