Problem przy uruchamianiu - Wersja do druku +- Windows 7 Forum: konfiguracja, optymalizacja, porady, gadżety • (https://windows7forum.pl) +-- Dział: Forum (/forum-1-f) +--- Dział: Kosz (/kosz-3-f) +--- Wątek: Problem przy uruchamianiu (/problem-przy-uruchamianiu-18005-t) |
Problem przy uruchamianiu - rysiek0 - 15.08.2011 10:07 Witam ! Posiadam laptop HP 6735s oraz komputer stacjonarny. Wyciągnąłem dysk twardy z laptopa i podłączyłem go do PC domowego i w ten sposób zainstalowałem Win 7 Enterprise. Wszystko ładnie śmigało itp itd ... Jedna gdy podłączyłem dysk twardy do laptopa to pokazuje się okno ładowania i zaraz wyskakuje bluescrean. Narzędzie do naprawy systemu mówi mi że problemem jest "StartupRepairOffline". Po ponownym podłączeniu do PC domowego nie ma żadnych problemów z uruchamianiem. Ktoś ma jakieś pomysły czy to da się naprawić? RE: Problem przy uruchamianiu - Chopinone - 15.08.2011 13:24 (15.08.2011 10:07)rysiek0 napisał(a): Witam ! Nie możesz bezpośrednio na laptopie zainstalować systemu ? RE: Problem przy uruchamianiu - thermalfake - 15.08.2011 14:49 System na lapku się wykrzaczył momentalnie bo instalowałeś go na innym sprzęcie z całkiem inną architekturą sprzętową i sterownikami np kontrolera dysku sata stąd bsody. Najpierw powiedz nam dlaczego nie chcesz lub nie jesteś w stanie postawić systemu z laptopa. Uszkodzony napęd ? Nie ma problemu. Możesz przygotować na stacjonarnym instalator z pendrive'a. Tutorial jest tu http://windows7forum.pl/instalacja-windows-7-z-pendrivea-usb-tutorial-t-2923.html Uszkodzone inne podzespoły - zrób diagnostykę pamięci RAM memtestem i hdd z dowolnego systemu livecd (bootowalny z usb). Dużo osób myśli, że stawiając system od nowa (ten pomysł jest zupełnie bezmyślny) da radę naprawić sprzęt a przecież nie każda usterka jest software'owa. RE: Problem przy uruchamianiu - rysiek0 - 15.08.2011 15:05 Sprawa wygląda tak że oczywiście nie stać mnie na oryginalny system więc pobrałem go. Napęd mam w porządku leczy płyta z systemem nie chce odpalić na laptopie w przeciwieństwie do PC domowego. Gdy chciałem zainstalować sprawnego Win XP to przy zbieraniu plików do instalacji wyskakuje błąd że jakiegoś tam nie ma. Na razie spróbuje zainstalować z pendrive trzymajcie kciuki ! Odezwę się. ________________________________________________ Sprawa wygląda tak że koleś tam zadał pytanie i nie dostał odpowiedzi a mam ten sam problem Co jeśli po wpisaniu list disk nie wyświetla mi pendrive? RE: Problem przy uruchamianiu - Chopinone - 15.08.2011 18:23 Spróbuj TEGO RE: Problem przy uruchamianiu - rysiek0 - 16.08.2011 11:29 Wszystko poszło idealnie. dzięki ! |