Windows 7 Forum: konfiguracja, optymalizacja, porady, gadżety •
Problem z przewijaniem filmów w odtwarzaczach filmów np. mpc - Wersja do druku

+- Windows 7 Forum: konfiguracja, optymalizacja, porady, gadżety • (https://windows7forum.pl)
+-- Dział: Pomoc i wsparcie, Windows 7 (/pomoc-i-wsparcie-windows-7-26-f)
+--- Dział: Software (/software-27-f)
+--- Wątek: Problem z przewijaniem filmów w odtwarzaczach filmów np. mpc (/problem-z-przewijaniem-filmow-w-odtwarzaczach-filmow-np-mpc-17866-t)

Problem z przewijaniem filmów w odtwarzaczach filmów np. mpc - Riiko1010 - 08.08.2011 18:38

Cze, jeśli mam win7 64bit Home Premium i mi przycina w filmach podczas przewijania to wina kodeka? mam KLite Codec wersja pod 64 bit, jakaś specjalna, ale zastanawiam się czy nie pobrać zwykłych w opcji full lub mega, które pewnie są pod 32bit.

RE: Problem z przewijaniem filmów w odtwarzaczach filmów np. mpc - peciaq - 08.08.2011 18:42

W jaki sposób przycina? Obraz klatkuje, zatrzymuje się, robi się czarny ekran, czy co? Konkrety, konkrety! Uśmiechnięty

RE: Problem z przewijaniem filmów w odtwarzaczach filmów np. mpc - Riiko1010 - 08.08.2011 19:22

Obraz przyspiesza 2-3x i utrzymuje taką prędkość bez końca, a dźwięk po przewinięciu jest przycięty tzn. powtarza jeden dźwięk, nie wiem jak to opisać, pewnie ze skrawka filmu.

RE: Problem z przewijaniem filmów w odtwarzaczach filmów np. mpc - peciaq - 08.08.2011 20:16

Na wszystkich odtwarzaczach to się dzieje? Spróbuj pobrać np. Media Player Classic Home Cinema, on zdaje się ma swoje kodeki przy instalacji i spróbuj na nim odtworzyć.

RE: Problem z przewijaniem filmów w odtwarzaczach filmów np. mpc - Riiko1010 - 09.08.2011 18:14

Naprawiłem, odinstalowałem klite codec 64bit, [system 64bit, to ok sobie myślę zainstaluje wersje klite 64bit czemu nie a tu była lipa].
Teraz wgrałem klite mega pack pod 32bit, oglądam filmy na MPC, wszystko śmiga, AVI, MKV, wszystko ok, żadnych ścin itp.