![]() |
Rozwiązany Problem z wyłączeniem touchpada (rozwiązany) - Wersja do druku +- Windows 7 Forum: konfiguracja, optymalizacja, porady, gadżety • (https://windows7forum.pl) +-- Dział: Pomoc i wsparcie, Windows 7 (/pomoc-i-wsparcie-windows-7-26-f) +--- Dział: Konfiguracja i optymalizacja Windows 7 (/konfiguracja-i-optymalizacja-windows-7-9-f) +--- Wątek: Rozwiązany Problem z wyłączeniem touchpada (rozwiązany) (/problem-z-wylaczeniem-touchpada-rozwiazany-17861-t) |
Problem z wyłączeniem touchpada (rozwiązany) - rkossa - 08.08.2011 16:22 Witam wszystkich użytkowników! To mój pierwszy post, ale do rzeczy. Od 1 lipca posiadam laptop Asus K53SV-SX071. Mam problem z wyłączeniem touchpada. Nie lubię go używać i zawsze jak piszę niechcący go dotykam. W Panelu Sterowania w "Mysz" mam ustawione "Dezaktywuj w razie przyłączenia złącza myszy USB" i jeszcze dezaktywowałem urządzenie (Elan Smart-Pad). Kiedy kliknę OK lub Anuluj to touchpad mi nie działa, ale kiedy uruchomię ponownie laptop to znowu mi touchpad działa i za każdym razem muszę wchodzić na "Mysz" i klikać OK lub Anuluj. Od razu mogę was uprzedzić, że wszystkie najnowsze sterowniki mam zainstalowane. Proszę pomóżcie, Dzięki :shy: RE: Problem z wyłączeniem touchpada - thermalfake - 08.08.2011 17:15 Opcja zatrzymaj urządzenie Inna opcja to kombinacja Fn+F9 jak dobrze widzę na poglądowym foto reklamowym. MOżesz jeszcze wejść do biosu F2 i poszukać opcji Internal Pointning Device [disabled] RE: Problem z wyłączeniem touchpada - rkossa - 09.08.2011 09:51 Opcja zatrzymaj urządzenie nie daje rady, tak samo jak kombinacja FN+F9, ale ta opcja w Biosie jak najbardziej ! Dzięki wielkie za pomoc. Problem rozwiązany ![]() |