Windows 7 Forum: konfiguracja, optymalizacja, porady, gadżety •
Czarny ekran z kursorem przed ekranem logowania - Wersja do druku

+- Windows 7 Forum: konfiguracja, optymalizacja, porady, gadżety • (https://windows7forum.pl)
+-- Dział: Pomoc i wsparcie, Windows 7 (/pomoc-i-wsparcie-windows-7-26-f)
+--- Dział: Konfiguracja i optymalizacja Windows 7 (/konfiguracja-i-optymalizacja-windows-7-9-f)
+--- Wątek: Czarny ekran z kursorem przed ekranem logowania (/czarny-ekran-z-kursorem-przed-ekranem-logowania-17794-t)

Czarny ekran z kursorem przed ekranem logowania - rax94 - 04.08.2011 19:30

Witam.
Dzisiaj zrobiłem formata, zainstalowałem na nowo Windows 7 (na partycji, na której miałem ten sam system).
Wybrałem opcję z utratą starych danych.
Po odpaleniu okazało się, że na C, na nowo zainstalowanym systemie były jakieś stare śmieci.. m.in. total commander czy MyHeritage. Ale kij z tym.
Najgorsze jest to, że cały dzień instalowałem sterowniki, programy, kodeki itp. a teraz okazało się, że przy odpaleniu kompa występuje taki problem:

po załadowaniu loga Windowsa (flagi) przez jakieś 20s jest czarny ekran, widać tylko kursor myszy, dopiero potem pojawia się ekran logowania. Sprawdzałem m.in. u kolegi, nie jest to nic normalnego.
Na nowo zainstalowanym systemie. Cały dzień męczyłem się z instalacją komponentów, nie chciałbym znów reinstalować. Co może być przyczyną?
Na jakimś forum znalazłem sugestie, że może być to wina tego, że podczas instalacji były podłączone sprzęty USB. Co na to zaradzić?
Tylko nie format Smutny

RE: Czarny ekran z kursorem przed ekranem logowania - jacek-placek - 04.08.2011 21:25

No właśnie chyba dlatego, że nie zrobiłeś formatu, mogły pozostać jakieś śmieci. Sprawdź czy jakieś niepotrzebne aplikacje nie startują z systemem.

RE: Czarny ekran z kursorem przed ekranem logowania - thermalfake - 04.08.2011 22:43

Jest tam katalog windows.old ?

RE: Czarny ekran z kursorem przed ekranem logowania - rax94 - 04.08.2011 23:12

Byl, ale go usunalem recznie Uśmiechnięty

RE: Czarny ekran z kursorem przed ekranem logowania - rax94 - 05.08.2011 19:23

PODBIJAM. możesz mi wyjaśnić, jaki to ma związek i co w związku z tym robić?
Widzac, ze wszyscy na forum mnie olewaja, postanowilem znow go przeinstalowac, tym razem z formatem. Efekt: problem dalej istnieje! Gdzie moze lezec przyczyna? Powinienem go instalowac z odlaczonymi dodatkowymi urzadzeniami typu drukarka, kamerka? Moze cos nie tak z biosem, choc szczerze w to watpie?