Windows 7 Forum: konfiguracja, optymalizacja, porady, gadżety •
Myszka Logitech LS1 Laser nie działa pod laptoem z Win 7 - Wersja do druku

+- Windows 7 Forum: konfiguracja, optymalizacja, porady, gadżety • (https://windows7forum.pl)
+-- Dział: Pomoc i wsparcie, Windows 7 (/pomoc-i-wsparcie-windows-7-26-f)
+--- Dział: Hardware (/hardware-28-f)
+--- Wątek: Myszka Logitech LS1 Laser nie działa pod laptoem z Win 7 (/myszka-logitech-ls1-laser-nie-dziala-pod-laptoem-z-win-7-17766-t)

Myszka Logitech LS1 Laser nie działa pod laptoem z Win 7 - pankracy1991 - 03.08.2011 16:30

Tak jak w temacie kupiłem sobie nową myszke Logitech LS1 po podłaczeniu pod USB powinna sie normalnie zainstalowac od niej sterownik ale oczywisciscie nie instaluje sie. Nie tylko tak jest z myszka inne myszki tak samo i pendrivy też. Mało który pendrive czyta . Mam winodows 7 prfessional x64 i aktualizuje go. Macie jakiś pomysł co może być przyczyna takich wybryków mojego systemu badz komputera. Mam asusa n61jq-jx021v. zamieszczam pewnie wszystkim znane foto:
[Obrazek: 79412977.jpg]

Uploaded with ImageShack.us

RE: Myszka Logitech LS1 Laser nie działa pod laptoem z Win 7 - jacek-placek - 03.08.2011 16:46

Trochę samodzielności nie zaszkodzi, tym bardziej, że masz dostęp do netuUśmiechnięty http://www.logitech.com/pl-pl/428/4610?section=downloads&bit=&osid=14

RE: Myszka Logitech LS1 Laser nie działa pod laptoem z Win 7 - pankracy1991 - 03.08.2011 16:50

No własnie ja wiem że można pobrac sterownik ale wiesz jakie to jest chore. Myszka powinna sie sama zainstalowac po podłaczeniu ona maplug-and-play a co ja poradze na pendrivy i inne urządzenia?? problem lezy gdzies w systemie tak mi sie zdaje. Chciałeś pomóc ale widze ze po najcieńszej linii oporu-tak to sam potrafie

RE: Myszka Logitech LS1 Laser nie działa pod laptoem z Win 7 - jacek-placek - 03.08.2011 18:01

To zrób tak, w czym problem?Uśmiechnięty Kup myszkę za 150- 200PLN, to sama się zainstaluje, najlepiej od MicrosoftuZadowolony Przecież nikt nie będzie testował na Twoje potrzeby komputera, jak zauważyłeś- możesz sam to zrobić. No i popraw błędy ortograficzne i pisownię, bo ciężko się czyta Twoje posty.

RE: Myszka Logitech LS1 Laser nie działa pod laptoem z Win 7 - pankracy1991 - 03.08.2011 18:06

Wlasnie to jest nowa myszka a TY jacku-placku lepiej sie nie udzielaj bo jak narazie nie wnosisz nic co mogłoby pomóc. Każdy oczekuje konkretów

RE: Myszka Logitech LS1 Laser nie działa pod laptoem z Win 7 - jacek-placek - 03.08.2011 18:13

Konkretnie podałem gdzie są do pobrania sterowniki dla Twojej myszki. Ty oczekujesz, że ktoś rozłoży na czynniki pierwsze system.

RE: Myszka Logitech LS1 Laser nie działa pod laptoem z Win 7 - pankracy1991 - 03.08.2011 18:18

Nie Ty podałeś najprostsze rozwiązanie. Poczytaj uważnie problem także występuje na pendrivie. Problem leży gdzieś w systemie i liczę że ktoś wie co może być przyczyna i jak to naprawić.

RE: Myszka Logitech LS1 Laser nie działa pod laptoem z Win 7 - jacek-placek - 03.08.2011 18:32

A sterowniki pod USB masz aktualne?

RE: Myszka Logitech LS1 Laser nie działa pod laptoem z Win 7 - peciaq - 03.08.2011 18:33

Ściągnij sterownik do tej myszy i sterowniki do portów USB.

RE: Myszka Logitech LS1 Laser nie działa pod laptoem z Win 7 - pankracy1991 - 03.08.2011 21:59

Ostatnio jakimś programem ( już nie pamiętam jakim) wszystko aktualizowałem nawet stery od USB. Co do serowników od myszy to można je ściągnąć ale wiesz chodzi mi o to żeby system był sprawny i po podłączeniu mysz odrazu powinna chodzić ona sama powinna zainstalować sterowniki bo ma to w swojej funkcji.

RE: Myszka Logitech LS1 Laser nie działa pod laptoem z Win 7 - giantx - 03.08.2011 22:41

Nie używałeś jakiś przyśpieszaczy w TuneUp itp? Może wstrzymałeś jakąś usługę aby system chodził szybciej. Otwórz panel z usługami i poczytaj dokładnie co jest zatrzymane,uruchomione,ręczne.

RE: Myszka Logitech LS1 Laser nie działa pod laptoem z Win 7 - pankracy1991 - 04.08.2011 15:54

Używam tylko CCleaner, JV16 Power Tools 2010 i Revo Uninstaller Pro. Kiedyś optymalizowałem system poprzez Sunrise Seven ale nie zatrzymywałem usług których sam nie znałem. Co do usług jest ich tak wiele, że nie mam pojecia co może być nie tak. Oto foto z JV16 power tools z optymalizacji systemu:

[Obrazek: awey.jpg]