Windows 7 Forum: konfiguracja, optymalizacja, porady, gadżety •
Uciążliwe zacinanie się gier, nie tylko w rozgrywce ale także w różnych menu - Wersja do druku

+- Windows 7 Forum: konfiguracja, optymalizacja, porady, gadżety • (https://windows7forum.pl)
+-- Dział: Pomoc i wsparcie, Windows 7 (/pomoc-i-wsparcie-windows-7-26-f)
+--- Dział: Software (/software-27-f)
+--- Wątek: Uciążliwe zacinanie się gier, nie tylko w rozgrywce ale także w różnych menu (/uciazliwe-zacinanie-sie-gier-nie-tylko-w-rozgrywce-ale-takze-w-roznych-menu-17679-t)

Uciążliwe zacinanie się gier, nie tylko w rozgrywce ale także w różnych menu - bar123tek - 30.07.2011 21:25

Ja z problemem kolegi.
Podczas grania w obojętnie jaką grę, nawet w menu co 1 sek komputer tak jakby się zawieszał na 1s a później normalnie 1s znów i to samo znów, temperatura procesora to w spoczynku 30-40 st, a na poszczególne rdzenie 50- 60 w spoczynku, procesor to Intel Pentium Dual Core e5200. Może to być wina wirusa? Bo długo bez antivira ciągnął, dodam jeszcze, że komputer ten nie jest podłączony do internetu.

RE: Przycinanie się w grach. - peciaq - 30.07.2011 21:54

Niech po prostu przeskanuje komputer jakimś dobrym antywirem - polecam ESET Online Scanner (skanuje dłuuuuugo, ale bardzo dogłębnie i porządnie). Oprócz tego niech otworzy obudowę i odkurzy wnętrze delikatnie, najlepiej jakby miał na odkurzacz taką końcówkę z pędzelkiem. Niech zdejmie radiator z procesora i sprężonym powietrzem przedmucha albo mocno z płuc własnych. To tak na początek.
Powodem mogą być też nieaktualne sterowniki do karty graficznej na przykład.

RE: Uciążliwe zacinanie się gier, nie tylko w rozgrywce ale także w różnych menu - bar123tek - 30.07.2011 22:05

Dziś czyściłem mu całego kompa łącznie z wymianą pasty na procku.

RE: Uciążliwe zacinanie się gier, nie tylko w rozgrywce ale także w różnych menu - bar123tek - 31.07.2011 19:55

Przeskanowałem avastem cały dysk i nic nie wykryło i to mnie zdziwiło, jutro przeinstalowuje mu cały system bo i tak chciał Uśmiechnięty

RE: Uciążliwe zacinanie się gier, nie tylko w rozgrywce ale także w różnych menu - thermalfake - 31.07.2011 20:17

Jest to wina czegoś co działa w tle i mocno wykorzystuje zasoby sprzętowe, duże zużycie CPU, nieodpowiednie sterowniki VGA.

RE: Uciążliwe zacinanie się gier, nie tylko w rozgrywce ale także w różnych menu - bar123tek - 31.07.2011 20:56

Wszystko w kompie działa jak należy, nie przycina się podczas poruszania się po systemie, eksplorowania folderów itp.(Na przykładzie CoD 4 napiszę). Włączam wskaźnik fps, pokazuje wartość stałą- ok 90 fps i co pewien czas komp zacina się całkiem 0 ruchu tak na okres jednej sekundy, znów jest dobrze przez 1-2 gra chodzi idealnie i znów przycięcie, dodam jeszcze, że podczas tej przycinki fps utrzymują taka wartość jak podczas płynnej gry, nie ma czegoś takiego, że spadają do 0. Ten sam problem w GTA San Andreas na innych grach nie sprawdzałem. Jakby coś obciążało procka to fps by spadały, mam rację ?