Windows 7 Forum: konfiguracja, optymalizacja, porady, gadżety •
Aktualizacja sterownikow nvidia - Wersja do druku

+- Windows 7 Forum: konfiguracja, optymalizacja, porady, gadżety • (https://windows7forum.pl)
+-- Dział: Pomoc i wsparcie, Windows 7 (/pomoc-i-wsparcie-windows-7-26-f)
+--- Dział: Instalacja i aktualizacja Windows 7 (/instalacja-i-aktualizacja-windows-7-8-f)
+--- Wątek: Aktualizacja sterownikow nvidia (/aktualizacja-sterownikow-nvidia-17658-t)

Aktualizacja sterownikow nvidia - maciej1509 - 29.07.2011 19:55

Mam asusa k53sv z win7 hp i nie mogę zaktualizować sterowników od grafy (gt540m), miałem wersje 260 a chciałem zainstalować 270 lub 275 na wszystkie sposoby podane na ich stronie i w taki sposób zostałem bez sterownika grafy bo go odinstalowałem. Czy da się to teraz zrobić po "ludzku", tak żeby normalna instalacja ze strony nvidii działa?

RE: Aktualizacja sterownikow nvidia - jacek-placek - 29.07.2011 21:54

A jaki masz system, x86 czy x64??

RE: Aktualizacja sterownikow nvidia - wilqq - 29.07.2011 22:16

Nie zainstalujesz sterowników ze strony nvidi ponieważ twój laptop ma układ optimus ( też mam k53sv ) , czyli dwie karty graficzne Intel HD i GF540M . Musisz ściągać przerobione sterowniki ze strony Asusa .

Pozdrawiam , temat do zamknięcia Uśmiechnięty

RE: Aktualizacja sterownikow nvidia - jacek-placek - 29.07.2011 22:31

Ja również mam Asusa i również mam 2 karty, jednak normalnie aktualizuję stery do GF ze strony NVIDIAUśmiechnięty , więc chyba nie ilość kart jest problemem.

RE: Aktualizacja sterownikow nvidia - wilqq - 30.07.2011 07:19

Inny model ? Po prostu u nas działa technologia optimus . Ostatnio udało mi się zainstalować stery od nvidii ale trzeba było się natrudzić , edytować klilka plików etc. szkoda czasu , bo na stronie asusa często aktualizują stery na najnowsze Uśmiechnięty

RE: Aktualizacja sterownikow nvidia - jacek-placek - 30.07.2011 07:38

Szkoda, że kolega nie podaje jaki ma system, gdyby to był x64, to tutaj jest sterownik do pobrania - http://eu.msi.com/service/download/nbdriver-16168.html