Windows 7 Forum: konfiguracja, optymalizacja, porady, gadżety •
Problem z rozdzielczością ekranu. - Wersja do druku

+- Windows 7 Forum: konfiguracja, optymalizacja, porady, gadżety • (https://windows7forum.pl)
+-- Dział: Pomoc i wsparcie, Windows 7 (/pomoc-i-wsparcie-windows-7-26-f)
+--- Dział: Instalacja i aktualizacja Windows 7 (/instalacja-i-aktualizacja-windows-7-8-f)
+--- Wątek: Problem z rozdzielczością ekranu. (/problem-z-rozdzielczoscia-ekranu-17591-t)

Problem z rozdzielczością ekranu. - woz_kamil - 27.07.2011 12:40

Witam. Mam pewien problem z ustawieniem domyślnej dla monitora rozdzielczości, tj. 1680x1050. Monitor to Samsung SyncMaster 2243lnx, karta graficzna to Radeon HD 4870 1GB. Ani w Catalyst Control Center (sterowniki do karty graficznej) ani w ustawieniach systemowych nie mogę otrzymać pożądanej rozdzielczości... Co muszę zrobić aby ustawić odpowiednią rozdzielczość?

RE: Problem z rozdzielczością ekranu. - thermalfake - 27.07.2011 14:36

Jaką masz maksymalną ?
Zobacz na mój tutorial dlaczego tak się dzieje Zacieszacz

Wejdź do panelu CCC wybierz właściwości monitora i odznacz opcję pobierania danych z EDID
Od tego momentu możesz wybierać dowolną rozdzielczość.

[Obrazek: cccdz.jpg]

RE: Problem z rozdzielczością ekranu. - boban666 - 30.08.2011 17:15

Witam
Mam podobny problem.
Po zainstalowaniu sterowników Catalyst 11.8 nie potrafię zmienić rozdzielczości.Wybierając rozdzielczość 1680x1050 według w/w instrukcji w oknie z Windowsa "rozdzielczość ekranu" widnieje 1280x1024 i taką rozdzielczość widzę na monitorze.Jedym ratunkiem dla mie jest wrócenie do sterowników Catalyst 10.10 , ale chyba nie oto chodzi żeby się cofać Uśmiechnięty.
Posiadam kartę Radeon 4850 a monitor Asus VW 1980 S Splendid.
Dziękuje za ewentualną pomoc