Windows 7 Forum: konfiguracja, optymalizacja, porady, gadżety •
Problem z ustawieniami języka, dziwne znaki w tekście - Wersja do druku

+- Windows 7 Forum: konfiguracja, optymalizacja, porady, gadżety • (https://windows7forum.pl)
+-- Dział: Pomoc i wsparcie, Windows 7 (/pomoc-i-wsparcie-windows-7-26-f)
+--- Dział: Konfiguracja i optymalizacja Windows 7 (/konfiguracja-i-optymalizacja-windows-7-9-f)
+--- Wątek: Problem z ustawieniami języka, dziwne znaki w tekście (/problem-z-ustawieniami-jezyka-dziwne-znaki-w-tekscie-17539-t)

Problem z ustawieniami języka, dziwne znaki w tekście - Azgorath - 25.07.2011 14:45

Witam! mam Windows 7 64bit Ultimate, gdy dam ctrl + alt + delete to w lewym górnym rogu mam EN czyli english i klawiature i tam mam język PL. Gdy daje na EN i chce dać na PL to mi się automatycznie robi spowrotem na EN :/ i przez to np. na GG mam krzaczki w miejscu polskich znaków ;/. Co z tym zrobić?

Pozdrawiam i czekam na odpowiedź.

Dostałem taką poradę:
Cytat:Miałem podobny problem. Wejdź w wiersz poleceń i wpisz "regedit". Następnie wchodź tak: HKEY_LOCAL_MACHINE->SYSTEM->CurrentControlSet->Control->MUI->UILanguages. Usuń tam klucz "en-US". Uruchom ponownie komputer i to powinno pomóc
Niestety, nie pomogło Smutny .
Windows oczywiście ORYGINALNY!

RE: Krzaczki w tekscie, język. - thermalfake - 25.07.2011 14:51

Panel sterowania - Region i język - zakładka Administracyjne - zmień ustawienia regionalne i daj Polski (Polska)

RE: Krzaczki w tekscie, język. - Azgorath - 25.07.2011 17:54

Dzięki Uśmiechnięty wszystko działa.