Windows 7 Forum: konfiguracja, optymalizacja, porady, gadżety •
Dziwny problem pezy uruchamianiu - Wersja do druku

+- Windows 7 Forum: konfiguracja, optymalizacja, porady, gadżety • (https://windows7forum.pl)
+-- Dział: Forum (/forum-1-f)
+--- Dział: Kosz (/kosz-3-f)
+--- Wątek: Dziwny problem pezy uruchamianiu (/dziwny-problem-pezy-uruchamianiu-1753-t)

Dziwny problem pezy uruchamianiu - siodym - 17.10.2009 12:13

Jakiś czas temu zainstalowałem CPUID HWMonitor Pro, najpierw wersja 1.05 a potem update do 1.07, która jest zgodna z Win7. Co ciekawe najpierw program chodził poprawnie (informacja o temperaturach podzespołów, napięciach i pracy wentylatorów) lecz po jakimś czasie zawieszał się (not responding) i trzeba go było zamykać. Próbowałem przeinstalowywać go kilka razy lecz bezskutecznie. Zdaje się że właśnie w tym momencie system w trakcie uruchamiania zaczął wyświetlać samoistnie pierwszy ekran instalacyjny programu HWMonitor Pro. Niestety nawet po odinstalowaniu wciąż pojawiał się przy starcie systemu. Próbowałem usuwać wszystkie wpisy związane z HWMonitor w rejestrze oraz przeczesałem całego kompa w poszukiwaniu plików z nim związanych i również je usunąłem. Niestety nie pomogło - wciąż odpala setup przy starcie.

Dziwne jest to że pomimo wielokrotnego kasowania wciąż po uruchomieniu w katalogu osobistym\AppData\Roaming pojawia się plik instalacyjny, który jest odpowiedzialny za ten proces . Jak to możliwe? Skąd on się tam wciąż bierze jeśli wcześniej jest kasowany i wszelkie wpisy w rejestrze z tym związane??

Pomóżcie bo jestem bezradny... :-/

Mam Windows 7 RTM 7600 ze wszystkimi uaktualnieniami