![]() |
Udostępnienie internetu z Visty dla Windows 7 - Wersja do druku +- Windows 7 Forum: konfiguracja, optymalizacja, porady, gadżety • (https://windows7forum.pl) +-- Dział: Pomoc i wsparcie, Windows 7 (/pomoc-i-wsparcie-windows-7-26-f) +--- Dział: Sieci komputerowe (/sieci-komputerowe-16-f) +--- Wątek: Udostępnienie internetu z Visty dla Windows 7 (/udostepnienie-internetu-z-visty-dla-windows-7-17525-t) |
Udostępnienie internetu z Visty dla Windows 7 - Ubuku - 24.07.2011 19:13 Witam. Przepraszam z góry. Jeśli dubluje jakiś problem, ale przeglądam to forum i coraz bardziej jest to dla mnie czarna magia. Pogubiłem się i nie wiem co już trzeba zrobić. Otóż Mam lapka z Vista home, który łączy się poprzez wifi z netem UPC. Mam też stacjonarny komputer z Windows 7 home, niestety stacjonarny nie posiada adapteru wifi. Mam za to kabel LAN i chciałbym za jego pomocą utworzyć sieć, a następnie połączyć stacjonarny z netem poprzez tą sieć. Próbowałem już sam coś zrobić, ale skończyło się tym, że w ogóle nie było internetu na lapku (teraz już jest ok). Czy miałby ktoś na tyle cierpliwości by mi pomóc? RE: Sieć plus net na Vista - Win7 - thermalfake - 24.07.2011 20:38 Z jakiego urządzenia dostępowego korzystasz ? Lepszym rozwiązaniem byłby router dsl, żeby rozdzielić sygnał bez potrzeby udostępniania pasma ze strony lapka. RE: Udostępnienie internetu z Visty dla Windows 7 - stingear - 24.07.2011 20:48 Odsyłam do wątku: KLIK. W przypadku Visty sytuacja wygląda identycznie. P.S. Do bezpośredniego połączenia komputerów potrzebujesz krosowanego kabla. |