Windows 7 Forum: konfiguracja, optymalizacja, porady, gadżety •
Rozwiązany Problem z kamerą i bluetooth (rozwiązany) - Wersja do druku

+- Windows 7 Forum: konfiguracja, optymalizacja, porady, gadżety • (https://windows7forum.pl)
+-- Dział: Pomoc i wsparcie, Windows 7 (/pomoc-i-wsparcie-windows-7-26-f)
+--- Dział: Hardware (/hardware-28-f)
+--- Wątek: Rozwiązany Problem z kamerą i bluetooth (rozwiązany) (/problem-z-kamera-i-bluetooth-rozwiazany-17518-t)

Problem z kamerą i bluetooth (rozwiązany) - piotrek413 - 24.07.2011 12:37

Witam

Po miesiącu użytkowania mojego laptopa Hp Pavilion dv6 3102 XE077EA mam problem z kamerą internetową i bluetooth. Wcześniej tego nie używałem więc nie wiem czy działało przez pierwszy miesiąc ale wątpię w to.

Z kamerą problem jest taki, że przy próbie połączenia wideo przez gg osoby które ze mną rozmawiają zamiast obrazu z mojej kamery widzą czarne pole. Kamera działa na 100% bo sam siebie widzę jak włączę pewną funkcję do nagrywania filmów.
testowałem ją na rożnych chatach i nigdzie nie mogę się połączyć aby mnie widzieli. Jak dla mnie jest jakiś błąd w połączeniu z netem. Ale nie wiem co i jak? Jak sprawdzałem w menadżerze urządzeń to tam jest napisane, że kamera działa prawidłowo i ma najnowsze sterowniki.

Z Bluetooth jest poważniejszy problem, znaczy dziwniejszy. Komputer wykrywa telefon a telefon wykrywa komputer. Jak ma dojść do wymiany aplikacji z kompa na telefon to wyskakuję błąd, że nie znaleziono interfejsu. Jak włączę menadżera urządzeń i pstryknę BT to wyskakuję mi, że:

[Obrazek: 50752558.png]

Uploaded with ImageShack.us

Przy próbie aktualizacji sterownika BT wyskakuje mi, że nie znaleziono Smutny

Ma ktoś pomysł co zrobić aby działo? Jakiś uniwersalny sterownik? A czy to może jest spowodowane jednym, że kamera i Bt nie działają jak należy?

Chciałem napisać e maila do HP ale jak wybieram krok po kroku aby wysłać to nie wyszukuję mojego laptopa. To mnie trochę zastanawia :niepewny: Zarejestrowałem się i czekam może sami dodadzą go do zbioru, bo ja nawet nie mam jak do nich napisać. Więc gdyby ktoś dysponował e mailem do HP support to prosiłbym o podanie na pw. Jest do dosyć pilna sprawa a myślę, że HP w zamian mogłoby mi coś zaoferować.

RE: Problem z kamerą i bluetooth - stingear - 24.07.2011 12:55

Jaka wersja W7 i ile bit? Do aktualizacji driverów użyj programu DriverMax. Zaktualizuj sterowniki Bluetooth i kamery, a następnie sprawdź poprawność działania urządzeń. Internet nie ma z tym nic wspólnego, że nie przekazuje obrazu z kamery. Jeżeli sterownik będzie poprawny, to będzie działać normalnie.

RE: Problem z kamerą i bluetooth - thermalfake - 24.07.2011 13:29

Widzę mały bałagan w managerze urządzeń.
Masz system hp-kowski czy jakiś oem, jaka architektura 32/64
http://h10025.www1.hp.com/ewfrf/wc/softwareCategory?os=4062&lc=en&cc=us&dlc=en&sw_lang=&product=4300980#N726
Szczególnie hp assistant pociągnie odpowiednie sterowniki.
http://h10025.www1.hp.com/ewfrf/wc/documentSubCategory?tmp_rule=57460&tmp_task=solveCategory&cc=us&dlc=en&lc=en&os=4062&product=4300980&sw_lang=

RE: Problem z kamerą i bluetooth - piotrek413 - 24.07.2011 13:54

Teraz pobieram jakieś sterowniki które polecił mi program DriverEasy. Tylka ta prędkość pobierania nie jest zawrotna, ale mamy czas Zacieszacz

System mam Windows 7 Home Premium 64bit - był wrzucony na lapka jak go kupiłem.

Z kamerą popróbuję jak ściągnę sterowniki do BT.

Czyli mój laptop istnieje na stronie producenta, tylko nie był dostępny w naszym kraju?

Bluetooth już udało mi się ogarnąć. Teraz jeszcze popróbuję z tą kamerą ale według tych programów wyskakuję, że mam aktualne sterowniki do kamerki.

RE: Problem z kamerą i bluetooth - piotrek413 - 24.07.2011 18:25

Dzięki za pomoc Zacieszacz

Po zainstalowaniu http://h10025.www1.hp.com/ewfrf/wc/softwareDownloadIndex?softwareitem=ob-88924-1&cc=us&destPage=softwareCategory&dlc=en&lc=en&os=4062&product=4300980&sw_lang= kamera również działa Zacieszacz