Windows 7 Forum: konfiguracja, optymalizacja, porady, gadżety •
Windows Live - jak sprawić żeby kolory wiadomości równały się kolorom kont pocztowych? - Wersja do druku

+- Windows 7 Forum: konfiguracja, optymalizacja, porady, gadżety • (https://windows7forum.pl)
+-- Dział: Pomoc i wsparcie, Windows 7 (/pomoc-i-wsparcie-windows-7-26-f)
+--- Dział: Software (/software-27-f)
+--- Wątek: Windows Live - jak sprawić żeby kolory wiadomości równały się kolorom kont pocztowych? (/windows-live-jak-sprawic-zeby-kolory-wiadomosci-rownaly-sie-kolorom-kont-pocztowych-17514-t)

Windows Live - jak sprawić żeby kolory wiadomości równały się kolorom kont pocztowych? - Betinka - 24.07.2011 10:53

cześć,
Jestem nową użytkowniczką Windows Live - wcześniej korzystałam z Outlook Expressa.

Mam założonych w Windows Live 4 konta pocztowe i jest tam taka opcja że konta pocztowe (ich nazwy które widać po lewej stronie ekranu) można kolorować. Wydawało mi się że ten zabieg kolorowania miał służyć do tego żeby można było odróżniać wiadomości dla poszczególnych kont jeśli się je przegląda we wspólnym katalogu "wszystkich wiadomości przychodzących". Czyli np wszystkie wiadomości odebrane z konta nr1 będą czerwone, z konta nr2 będą niebieskie itd. Niestety nie ma takiej opcji, albo po prostu ja nie mogę jej znaleźć.

Pomożecie?

Korzystam z Windows 7 HP x64

RE: Windows Live - jak sprawić żeby kolory wiadomości równały się kolorom kont pocztowych? - thermalfake - 24.07.2011 11:51

Narzędzia -> Reguły wiadomości -> Wiadomość -> Nowy
W warunkach zaznaczasz opcję z jakiego konta (skrzynki) wiadomość przyszła. W polu akcji zaznaczasz podświetl/koloruj (mniej więcej coś podobnego). Następnie w trzeciej części opisu reguły klikasz w link do kont i niżej pod spodem wybierasz też kolor np czerwony. Wpisz nazwę reguły np czerwone_konto1. Tak samo tworzysz reguły do pokolorowania z innych skrzynek.

RE: Windows Live - jak sprawić żeby kolory wiadomości równały się kolorom kont pocztowych? - Betinka - 24.07.2011 13:21

(24.07.2011 11:51)thermalfake napisał(a):  Narzędzia -> Reguły wiadomości -> Wiadomość -> Nowy
W warunkach zaznaczasz opcję z jakiego konta (skrzynki) wiadomość przyszła. W polu akcji zaznaczasz podświetl/koloruj (mniej więcej coś podobnego). Następnie w trzeciej części opisu reguły klikasz w link do kont i niżej pod spodem wybierasz też kolor np czerwony. Wpisz nazwę reguły np czerwone_konto1. Tak samo tworzysz reguły do pokolorowania z innych skrzynek.

o to mi chodziło, dzięki thermalfake!Uśmiechnięty