Windows 7 Forum: konfiguracja, optymalizacja, porady, gadżety •
Zbyt wysoka temperatura procesora w laptopie Lenovo G560 - Wersja do druku

+- Windows 7 Forum: konfiguracja, optymalizacja, porady, gadżety • (https://windows7forum.pl)
+-- Dział: Pomoc i wsparcie, Windows 7 (/pomoc-i-wsparcie-windows-7-26-f)
+--- Dział: Konfiguracja i optymalizacja Windows 7 (/konfiguracja-i-optymalizacja-windows-7-9-f)
+--- Wątek: Zbyt wysoka temperatura procesora w laptopie Lenovo G560 (/zbyt-wysoka-temperatura-procesora-w-laptopie-lenovo-g560-17505-t)

Zbyt wysoka temperatura procesora w laptopie Lenovo G560 - krish2 - 23.07.2011 21:43

Wysoka temperatura dysku w laptopie Lenovo G560 dzisiaj miałem 55 C, nigdy ogólnie nie sprawdzałem temperatur.
Laptopa kupiłem w tamtym roku nowego we wrześniu.
Używam go tylko w zaciszu domu w swoim pokoju.
Tak temperaturę 55 pokazywały mi programy HD Tune, CrystalDiskInfo, oraz EVEREST Ultimate Edition
Więc wyłączyłem laptopa na chwile teraz mam, jak widać na scrennie
[Obrazek: tempui.png]

RE: Zbyt wysoka temperatura procesora w laptopie Lenovo G560 - thermalfake - 23.07.2011 22:58

Dużo i nie dużo jeśli chodzi o dysk przy 55st zapewne przy obciążeniu innych podzespołów.
Większość laptopowych dysków uzyskuje około 55st. Ale całość zależy od czynników takich jak bliskość do innych podzespołów które się grzeją, przewiewność okolicy hdd, czy dysk jest całkiem w osobnej wnęce bez obiegu.
W trybie idle 44st jest prawidłową wartością.
Dla pewności zadzwoń na infolinię lenovo, poproś kogoś z działu serwisu i dopytaj.