Zacinanie się komputera przy graniu i słuchaniu muzyki - Wersja do druku +- Windows 7 Forum: konfiguracja, optymalizacja, porady, gadżety • (https://windows7forum.pl) +-- Dział: Pomoc i wsparcie, Windows 7 (/pomoc-i-wsparcie-windows-7-26-f) +--- Dział: Hardware (/hardware-28-f) +--- Wątek: Zacinanie się komputera przy graniu i słuchaniu muzyki (/zacinanie-sie-komputera-przy-graniu-i-sluchaniu-muzyki-17504-t) |
Zacinanie się komputera przy graniu i słuchaniu muzyki - darkmatthew - 23.07.2011 21:00 Witam! mam problem. Przed chwila grałem w minecraft i słuchałem muzyki. Nagle zgasł monitor i muzyka zaczeła sie zacinać a komputer chiodził.Monitor był w takim "stanie"jakby komputer nie był włączony. Co to mogło spowodować? Karta graficzna nvidia geforce 9800 gt RE: Zacinanie się komputera przy graniu i słuchaniu muzyki - thermalfake - 23.07.2011 21:21 Serwis czeka, uwalona płyta główna, karta graficzna moje typy. Monitor przeszedł w stan uśpienia ? RE: Zacinanie się komputera przy graniu i słuchaniu muzyki - Raizo - 23.07.2011 22:29 Może odłączył ci się kabel z tyłu? W stan uśpienia chyba nie bo On coś robił na komputerze więc to mało realne. RE: Zacinanie się komputera przy graniu i słuchaniu muzyki - thermalfake - 23.07.2011 22:45 Jak najbardziej realne przy tego typu usterce. Jaka dioda pali się na monitorze ? RE: Zacinanie się komputera przy graniu i słuchaniu muzyki - darkmatthew - 24.07.2011 08:01 2 raz sie wylaczyl,gdy uruchamiam sa znaki dolarow i czerwone kropki system laduje sie jak Vista i po chwili czarny obraz.ekran teraz nie mryga.przepraszam za polskie znaki ale pisz z psp RE: Zacinanie się komputera przy graniu i słuchaniu muzyki - thermalfake - 24.07.2011 08:08 Karta graficzna do wymiany, pokazują Ci się już artefakty, naprawa o ile nie jest to już na gwarancji nieopłacalna. GTS450 jest obecnie najbliższym odpowiednikiem Twojej 9800GT. RE: Zacinanie się komputera przy graniu i słuchaniu muzyki - darkmatthew - 24.07.2011 13:35 dziekuje za pomoc.ile moze kosztowac naprawa? RE: Zacinanie się komputera przy graniu i słuchaniu muzyki - thermalfake - 24.07.2011 14:00 Szkoda na to kasy, u mnie biorą za to od ponad 120zł (w zależności co trzeba zrobić) i krótką gwarancję, zazwyczaj długo sprzęt po takiej naprawie nie chodzi. Lepiej zainwestować tą kasę w wydajniejszy układ z gwarancją. HD5750/GTS450 czy HD5770 w ciut większej kwocie. |