![]() |
Problem z odtwarzaniem filmów - Wersja do druku +- Windows 7 Forum: konfiguracja, optymalizacja, porady, gadżety • (https://windows7forum.pl) +-- Dział: Pomoc i wsparcie, Windows 7 (/pomoc-i-wsparcie-windows-7-26-f) +--- Dział: Software (/software-27-f) +--- Wątek: Problem z odtwarzaniem filmów (/problem-z-odtwarzaniem-filmow-17488-t) |
Problem z odtwarzaniem filmów (Windows 7 x64) - lukka89 - 22.07.2011 15:31 Witam mam problem z odtwarzaniem filmów na Windows 7 64 bit. Jak zalecano na forum, zainstalowałem K-lite Codec 64 bit. Niestety nic to nie pomogło. Odtwarzacza jakiego używam to Media Player Cinema oraz AllPlayer. Oba proszą o kodeki choć są one najnowsze. RE: Problem z odtwarzaniem filmów - giantx - 23.07.2011 01:12 Zainstaluj K-lite Codek 32 bit. Ten odinstaluj. Dlaczego 32 na OS 64? Ponieważ będzie poprawnie działał tak jak u mnie. 32 jest bardziej rozbudowany w kodeki niż 64. Różnicy w odtwarzaniu nie będzie. Jedyna różnica może zaistnieć podczas ripowania,renderowania(obrabiania) itp filmów. Może zaistnieć ale nie musi. Polecam wgrać kodeki w WMP i dzięki temu programowi wszystkie materiały video/audio odpalać. Jeden player plus paczka kodeków na niego. PS. Uniknie się sytuacji gdy ma się 10 playerów a każdy startuje z systemem i potem lament że OS odpala się 30min... |