brak dźwięku HDMI - Wersja do druku +- Windows 7 Forum: konfiguracja, optymalizacja, porady, gadżety • (https://windows7forum.pl) +-- Dział: Pomoc i wsparcie, Windows 7 (/pomoc-i-wsparcie-windows-7-26-f) +--- Dział: Software (/software-27-f) +--- Wątek: brak dźwięku HDMI (/brak-dzwieku-hdmi-17426-t) |
brak dźwięku HDMI - rzuf000 - 19.07.2011 23:01 Witam, mam na laptopie kartę radeon 5650 i nie wiem czemu ale najwyraźniej ostatnie aktualizacje któregoś z oprogramowań powodują problem z dźwiękiem. Dosłownie z dnia na dzień nie można odpalić dźwięku po HDMI na TV. Późniejsze reinstalacje sterowników do dźwięku i karty graficznej nic nie pomagają. Zostaje mi tylko przywrócenie systemu ale takie rozwiązanie jest mega irytujące... wiecie może o co chodzi? RE: brak dźwięku HDMI - peciaq - 19.07.2011 23:05 A co aktualizowałeś ostatnio? Stery na pewno właściwe? Wersji jest wiele, trzeba wybrać dobrą, może pobierz za pomocą programu? RE: brak dźwięku HDMI - rzuf000 - 19.07.2011 23:11 Problem polega na tym że z palca nic nie aktualizowałem a jeszcze wczoraj wieczorem oglądałem na TV i wszystko było ok. Jakiś tydzień temu po raz pierwszy pojawił mi się ten problem i mimo wielokrotnej próby aktualizacji sterowników nie wychodziło. Dopiero po przywróceniu systemu problem się rozwiązał ale jak widać tylko tymczasowo. RE: brak dźwięku HDMI - peciaq - 19.07.2011 23:26 Czyli sterowników nie masz bądź masz jakieś niepewne? Ściągnij program SlimDrivers i program DriverMax. Z ich pomocą powinieneś znaleźć idealne sterowniki. Może wtedy będzie chodzić. RE: brak dźwięku HDMI - rzuf000 - 19.07.2011 23:39 Przywróciłem system do daty wczorajszej i dźwięk nadal nie działał, dopiero blokując automatyczną aktualizację systemu i ponownie przywracając system z dnia wczorajszego spowodowało że znów mam dźwięk. Czy jest to możliwe że aktualizacja WIN7 wykrzacza sterowniki? Przypomne tylko że późniejsza instalacja sterowników nic nie pomaga. RE: brak dźwięku HDMI - peciaq - 19.07.2011 23:43 A co to za aktualizacja? Tzn. co konkretnie się instaluje? RE: brak dźwięku HDMI - giantx - 20.07.2011 04:45 Możliwe jest że aktualizacje gryzą się z preinstalowanym :-) ale tu to chyba nie ten problem. Aktualizacje dzielą się na dwie formy- czysta i z zapamiętaniem ustawień użytkownika. Ty może dostajesz czystą i musisz wklepać (swoje) parametry od podstaw. Jeżeli wiesz z czym masz problem to z palca odinstaluj to-restart-instalka-restart. |