Jaka wersja systemu na ten sprzęt? - Wersja do druku +- Windows 7 Forum: konfiguracja, optymalizacja, porady, gadżety • (https://windows7forum.pl) +-- Dział: Pomoc i wsparcie, Windows 7 (/pomoc-i-wsparcie-windows-7-26-f) +--- Dział: Instalacja i aktualizacja Windows 7 (/instalacja-i-aktualizacja-windows-7-8-f) +--- Wątek: Jaka wersja systemu na ten sprzęt? (/jaka-wersja-systemu-na-ten-sprzet-17410-t) |
Jaka wersja systemu na ten sprzęt? - igorek133 - 19.07.2011 00:03 Witam wszystkich.Od kilku dni zastanawiam się nad zmianą mojego Windowsa XP na Win 7.Ale mam problem jaka będzie najlepsza wersja tego oto systemu. Moja specyfikacja PC : Procesor : DualCore Intel Pentium D 950 3.4GHz (64bitowy) Ram : 2GB Karta Grafiki : Nvidia GeForce GT220 ( Najnowsze sterowniki , często aktualizuję) Dysk 80GB , ale to sie zmieni Komputer głównie używam do gier i internetu. Zastanawiam się w ogóle czy jest sens zmieniać system gdy mój procesor jest dwu rdzeniowy.Nie wiem czy dobrze wypadnie to w grach. NA XP'ku gram np : battlefield bad company 2 , shift 2 i inne na full detalach , i boję się że w Windows 7 nie będzie tak kolorowo.Proszę o rady POZDRAWIAM. (Jeśli pomyliłem działy z góry przepraszam)! RE: Windows 7 jaka werjsa dla mojego PC ? - peciaq - 19.07.2011 00:09 Możesz spokojnie kupić Win 7 Ultimate. RE: Windows 7 jaka werjsa dla mojego PC ? - igorek133 - 19.07.2011 00:17 Jeszcze pytanie 32-Bitową czy 64? I czy gry nie będą się zacinały?? ( czyt. Mało pamięci ram)? RE: Windows 7 jaka werjsa dla mojego PC ? - peciaq - 19.07.2011 00:23 Zależy jakie. Ja mam 2GB, ale lubię nowe gry i planuję kupić dodatkowe 2 GB. Jak będę miał 4 to trzeba już mieć system 64-bitowy. 32 nie obsługuje więcej jak bodaj 3 GB RAMu. Zależy w co chcesz grać, czy w jakieś nowe co wyjdą czy w coś co już masz i lubisz. RE: Jaka wersja systemu na ten sprzęt? - wilqq - 19.07.2011 05:27 Kupuj od razu 64-bitową wersje , ogólnie lepiej chodzi Nie po to twój sprzęt obsługuje to , żebyś kupował zwykłe 32. A poza tym no jaką cholerę ma kupować Ultimate , jak między nią a Home Premium różnicy nie zauważy Szkoda przepłacać . Kupuj x64 HP . RE: Jaka wersja systemu na ten sprzęt? - thermalfake - 19.07.2011 07:35 Kup tańsze Home Premium w wersji x64 (32 bit jest ciut droższy), jak Ci się "nie spodoba" to licencja uprawnia do instalacji x86 na tym samym kluczu i aktywację w legalny sposób i vice versa. Cytat:shift 2 i inne na full detalachCo to masz za cudo, że GT220 aż na tyle pozwala i to płynnie. Cytat:Procesor : DualCore Intel Pentium D 950 3.4GHz (64bitowy)Ten procek nigdy koło 64 bitowego nigdy nie leżał , wspiera tylko rozkazy EM64T. BTW Jeśli masz możliwość posadowienia na swojej płycie czegoś pokroju C2D to już bym się dawno z P4 rozstał. RE: Jaka wersja systemu na ten sprzęt? - peciaq - 19.07.2011 12:15 Ultimate po co? Nie wiem mi się strasznie czarne pudełko podoba |