Rozwiązany Ikony nie zmieniają się na programowe (rozwiązany) - Wersja do druku +- Windows 7 Forum: konfiguracja, optymalizacja, porady, gadżety • (https://windows7forum.pl) +-- Dział: Pomoc i wsparcie, Windows 7 (/pomoc-i-wsparcie-windows-7-26-f) +--- Dział: Software (/software-27-f) +--- Wątek: Rozwiązany Ikony nie zmieniają się na programowe (rozwiązany) (/ikony-nie-zmieniaja-sie-na-programowe-rozwiazany-17387-t) |
Ikony nie zmieniają się na programowe (rozwiązany) - Pietrii - 18.07.2011 00:29 Witam. Mój problem nie daje mi spokoju. Ikony plików .avi czy .mp3 nie zmieniają się na ikony programowe. Czyli nie mam np. ikonki foobara tylko systemową/WMP (dodam że jedyny plik w jakim ikonka się zmienia to .mkv) Nie da się tego ni jak zmienić, coś jakby system wymuszał na mnie używanie WMP. W dodatku jeśli zaznaczę więcej niż 15 plików mp3 to nie mam wyboru pod PPM otwórz. RE: Ikony nie zmieniają się na programowe. - peciaq - 18.07.2011 01:16 Ikonkę można zmienić we Właściwościach po PPM. Chyba że się mylę, ale kiedyś się dało. I wtedy chyba automatycznie wszystkie pliki tego typu, np. avi, czy .mp3 zmienią ikonę. -- Ewentualnie w ustawieniach programu ustaw że jest domyślnym programem do odtwarzania (np. SubEdit do .avi) RE: Ikony nie zmieniają się na programowe. - Pietrii - 18.07.2011 14:06 Ikony nie da się w ten sposób zmienić, tylko wygląd folderu. A w ustawieniach programów jest ustawione. Pobrałem winampa i zmienił na swoje ikony. Zamykam temat. Chodź dziwne to zjawisko. |