Migracja do Firefox 5 - Wersja do druku +- Windows 7 Forum: konfiguracja, optymalizacja, porady, gadżety • (https://windows7forum.pl) +-- Dział: Pomoc i wsparcie, Windows 7 (/pomoc-i-wsparcie-windows-7-26-f) +--- Dział: Software (/software-27-f) +--- Wątek: Migracja do Firefox 5 (/migracja-do-firefox-5-17374-t) |
Migracja do Firefox 5 - thermalfake - 17.07.2011 13:28 Chcąc nabywać kolejne doświadczenia zamieniłem wychuchanego firefox'a 3.6 do ostatniej 5.0 Przed tą operacją zrobiłem backup całego profilu (MozBackup) i zabrałem się za wdrażanie nowej przeglądarki. Świat idzie z postępem ale w tym wypadku ten postęp wychodzi mi póki co bokiem. Co mi się nie podoba ? Ogólny layout, ergonomia interfejsu. Musiałem chociażby włączyć pasek menu, przerzucić karty na dół. Plus za możliwość konfiguracji paska narzędzi jak mi się podoba. Duża część zainstalowanych add-on'ów nie jest kompatybilna. Nie piszę tu o jakiś małych projekcikach a np o fajnym toolbarze do uploadu zdjęć na imageshack'a. Może ma ktoś pomysł czym to zastąpić. Byłem też nauczony otwierać linki w nowej karcie za pomocą menu kontekstowego gdzie ta opcja była na drugim miejscu. Wkurzam się kiedy odruchowo otwiera w nowym oknie. Czy jest jakiś soft aby upodobnić nowego liska do starszej wersji. RE: Migracja do Firefox 5 - peciaq - 17.07.2011 13:43 Ja się do niego po prostu przyzwyczaiłem. A teraz mi miga cały czas żebym zainstalował FF 6 Beta Co do nowej karty... używam skrótu klawiaturowego CTRL + T. RE: Migracja do Firefox 5 - thermalfake - 17.07.2011 13:47 (17.07.2011 13:43)peciaq napisał(a): Co do nowej karty... używam skrótu klawiaturowego CTRL + T. Nie chcę wklejać potem adresu z odnośnika RE: Migracja do Firefox 5 - peciaq - 17.07.2011 13:52 Możesz otwierać dany adres w nowej karcie, klikając na niego przytrzymując CTRL. Czyli CTRL + LPM RE: Migracja do Firefox 5 - alan9707 - 19.07.2011 18:24 Linki w FF można też otwierać na nowej karcie za pomocą tego kółka od myszy(Scrolla),wystarczy że zamiast LPM klikniemy scroll i mamy na nowej karcie RE: Migracja do Firefox 5 - thermalfake - 19.07.2011 20:31 Zarąbiste nie wiedziałem, pod ctrl mam jeszcze inny dodatek ale ten scroll wymiata. |