WIN 7x64 , Forte Manager & LG W2261 VP, Grafika Intel ,TuneUp Utilities - Wersja do druku +- Windows 7 Forum: konfiguracja, optymalizacja, porady, gadżety • (https://windows7forum.pl) +-- Dział: Pomoc i wsparcie, Windows 7 (/pomoc-i-wsparcie-windows-7-26-f) +--- Dział: Software (/software-27-f) +---- Dział: Sterowniki (/sterowniki-17-f) +---- Wątek: WIN 7x64 , Forte Manager & LG W2261 VP, Grafika Intel ,TuneUp Utilities (/win-7x64-forte-manager-lg-w2261-vp-grafika-intel-tuneup-utilities-17363-t) |
WIN 7x64 , Forte Manager & LG W2261 VP, Grafika Intel ,TuneUp Utilities - mariolondyn - 16.07.2011 10:20 Witam wszystkich. Postanowiłem zarejestrować się i podać mojego posta bo nie znalazłem nic w wyszukiwarce . Jestem słabo kumaty w te informatyczne klocki więc proszę o wyrozumiałość . Kilka dni temu kupiłem nowego PC Advent FireFly ( raczej nie znany w Polsce model Slim wieży ) z OS WIN 7x64 Home Premium To duża wygoda przejścia ze starego , wolnego kompa z OS XP Prof. , ale widzę , że i równolegle pojawiają się coraz to większe problemy ... Nie cały rok temu kupiłem nowy monitor LG - W 2261 VP i dobrze działał w starym kompie wraz z zainstalowanym Forte Managerem 3.15 z oryginalnej płyty LG . Bez problemów zadziałał zaraz po włączeniu do tego nowego PC . Do regulacji jasności i kontrastu korzystałem na razie z systemowego Intel® Graphics properties . Zainstalowałem Tune Up 2011 celem ewentualnego up gradowania sterowników . Zainstalowałem tego Forte Managera . Instalacja bez problemów . Po kliknięciu na skrót pojawia się jego okienko , ale jest ... NIEAKTYWNE . Są tylko dwie zakładki do wyboru " Information" i " Support ". Przeinstalowałem Managera jeszcze raz z płyty - bez zmian. Ściągnąłem nowszego 3.18 ze strony LG - bez zmian. Wróciłem do zintegrowanej grafiki Intela , ale po kliknięciu na jego ikonkę ... startuje jego animacja otwarcia i ... znika na pulpicie ! Jednocześnie za każdym razem ujawniała sie praca ikonki Tune Upa w trayu . Mając podejrzenie , że to jest przyczyna , wywaliłem Tuna . Niestety bez zmian . Ten Graphics , chociaż jest niewidoczny , pracuje na pewno bo zwiększa obciążenie procka ( Intel Core i3 550 ) ( + włączony Chrome z kilkoma zakładkami ) z 20 % - do ponad 50 % ( Inna rzecz , że to podejrzane duże obciążenie ) . Czuje przez skórę , że czeka mnie reinstalka . Jeżeli tak to mam pytanie : jak skopiować system na płytę ? . Póki co to zrobiłem na razie płytę naprawczą Win 7 . Dzięki za wszelką pomoc. Mariusz. RE: WIN 7x64 , Forte Manager & LG W2261 VP, Grafika Intel ,TuneUp Utilities - mariolondyn - 17.07.2011 13:19 Zainstalowałem najnowsze stery do zintegrowanej Grafy , ale Forte Manager LG po ponownej jego instalce dalej jest nieaktywny . Ale za to odzyskałem systemowego Gfx UI . On tez ma profile wyswietlania jak Manager , a na tym mi najbardziej zależało ( nie wiedziałem o tym wcześniej ). Na temat płyty myślę , że znajde coś na forum . Tak więc chyba można zamknąć ten temat . |