![]() |
Rozwiązany Brak dźwięku. Potrzebny sterownik. (rozwiązany) - Wersja do druku +- Windows 7 Forum: konfiguracja, optymalizacja, porady, gadżety • (https://windows7forum.pl) +-- Dział: Pomoc i wsparcie, Windows 7 (/pomoc-i-wsparcie-windows-7-26-f) +--- Dział: Software (/software-27-f) +---- Dział: Sterowniki (/sterowniki-17-f) +---- Wątek: Rozwiązany Brak dźwięku. Potrzebny sterownik. (rozwiązany) (/brak-dzwieku-potrzebny-sterownik-rozwiazany-17219-t) |
Brak dźwięku. Potrzebny sterownik. (rozwiązany) - lukasz12b - 08.07.2011 19:09 Witam. Dziś zainstalowałem oryginalną wersję Windows'a 7. Wszystko ładnie, jednak problem jest w tym, że nie ma dźwięku. Miałem już ten problem na systemie XP kiedy formatowałem dysk, ale usunąłem usterkę wchodząc w menadżer urządzeń. Tam przy jednym ze sterowników widniał żółty wykrzyknik- zaktualizowałem go i po problemie. Teraz jednak w menadżerze urządzeń, w zakładce "Kontrolery dźwięku, wideo i gier" jest już pobrany i zainstalowany sterownik Realtek AC'97 Audio i nic oprócz niego nie ma. Dodam, że posiadam zintegrowaną kartę dźwiękową, właśnie- Intel 82801EB ICH5- AC'97 Audio Controller [A-2/A-3] PCI. Płyta główna to- Asus P5PE-VM. Jak włączę jakąś piosenkę w odtwarzaczu i podkręcę głośność na maksymalny poziom to słyszę w małym stopniu odtwarzany kawałek. Pół roku temu (po formatowaniu dysku i instalacji windows'a XP) również miałem ten sam błąd- dźwięku nie było, jednak słyszałem odtwarzaną muzykę w takim samym stopniu jak teraz. Problem wyeliminowałem w ten sposób, że w menadżerze urządzeń zaktualizowałem kontroler audio. Wyglądało to podobnie tylko, że żółty znaczek pojawił się właśnie przy linijce z kontrolerem audio. ![]() Teraz wygląda to tak: Pozdrawiam, liczę na szybką odpwiedź. RE: Brak dźwięku. Potrzebny sterownik. - peciaq - 08.07.2011 19:40 Próbowałeś aktualizować sterownik z pomocą jakiegoś programu? Np. SlimDrivers albo DriverMax? Wtedy będziemy mieć pewność że masz najnowszy sterownik. RE: Brak dźwięku. Potrzebny sterownik. - lukasz12b - 08.07.2011 20:10 Tak, aktualizowałem ten sterownik. RE: Brak dźwięku. Potrzebny sterownik. - slawektor - 08.07.2011 20:36 Sterowniki do karty dzwiękowej Intel 82801EB ICH5 - AC'97 Audio Controller [A-2/A-3]: http://download.lenovo.com/ibmdl/pub/pc/pccbbs/thinkcentre_drivers/e49z86usa.exe Gdyby te nie działały, na stronie producenta płyty są tylko do XP można je zainstalować w trybie zgodności, SoundMax AD1888 Audio Driver V5.12.1.5410 for Windows XP: http://support.asus.com.tw/download/download.aspx?model=P5PE-VM&f_name=P5PE1501.zip&f_type=3&os=17 RE: Brak dźwięku. Potrzebny sterownik. - lukasz12b - 08.07.2011 23:12 Pierwsze zainstalowałem i nic. Drugie POMOGŁY. Wielkie dzięki za chęć pomocy. Wcześniej sprawdzałem na tej stronie, ale nie pomyślałem, że można uruchomić w trybie zgodności. Na innych forach ściągałem ten plik i występował błąd. Jeszcze raz wielkie dzięki. Temat można zamknąć. ![]() RE: Brak dźwięku. Potrzebny sterownik. - peciaq - 09.07.2011 00:46 W takim razie temat zamykam. |