![]() |
Rozwiązany Brak folderu z własnym kontem użytkownika (rozwiązany) - Wersja do druku +- Windows 7 Forum: konfiguracja, optymalizacja, porady, gadżety • (https://windows7forum.pl) +-- Dział: Pomoc i wsparcie, Windows 7 (/pomoc-i-wsparcie-windows-7-26-f) +--- Dział: Software (/software-27-f) +--- Wątek: Rozwiązany Brak folderu z własnym kontem użytkownika (rozwiązany) (/brak-folderu-z-wlasnym-kontem-uzytkownika-rozwiazany-17174-t) |
Brak folderu z własnym kontem użytkownika (rozwiązany) - abdul190 - 06.07.2011 12:42 Witam. Laptop wrócił z gwarancji. Wgrali mi na świeżo system, i teraz jest coś pomieszane. 1. Podczas uruchamania zamiast Uruchamianie Systemu i takiego kolorowego logo windows jest napis Starting Windows, potem to znika i pojawia się zielony pasek ładowania (coś a'la XP), wcześniej tego nie było. Jak to wyeliminować? 2. Tu jest głowny problem z tematu. Właczylem laptopa po dobiorze z gwary i wszystko było na czysto, więc wszsytko było ustawione jako DELL. Zmieniłem moja nazwę uzytkownika na Abdul (taką miałem wcześniej też) i zrestartowałem komputer. Po czym wchodzę w C:/Użytkownicy a tam mojego folderu ni widu ni słychu... Wszystkie pliki które wrzuce np na pulpit maja ścieżkę "C:/Users/Dell" zamiast mojego "C:/Users/Abdul" ![]() Pytanie jak to zmienić ? Wcześniej (tj przed oddaniem na gwar) wszystko wsakiwało do folderu z nazwą konta (c:/users/abdul) Pozdrawiam. RE: Brak folderu z własnym kontem użytkownika - jacek-placek - 06.07.2011 12:51 Sam sobie odpowiedziałeś cyt. "Wgrali mi na świeżo system..." czyli masz takiego lapka, jak zaraz po zakupie ![]() RE: Brak folderu z własnym kontem użytkownika - dziki314 - 06.07.2011 14:59 Uruchom program msconfig i zobacz w zakładce rozruch czy nie masz czasem za fajkowaną funkcję Rozruch bez interfejsu GUI jeśli jest zaznaczone to odznacz. RE: Brak folderu z własnym kontem użytkownika - abdul190 - 08.07.2011 22:35 Co do wersji systemu to zainstalowana jest wersja Home Premium. Co do konta uzytkownika, to nie jest wina tego, że swiezy system. Pamietam jak go kupielm nowke w sklepie, wlaczylem i zmienilem nazwe uzytkownika na swoja i folder sie utworzyl sam. Teraz w panelu sterowania mam swoja nazwe a na dysku dalej wszystko laduje w folderze DELL. Co do animacji bootowania systemu nie mam pojecia jak zmienic na ta oryginalna do tego jeszcze starting windows w jezyku angielskim :/ RE: Brak folderu z własnym kontem użytkownika - dziki314 - 09.07.2011 22:25 Cytat:Co do animacji bootowania systemu nie mam pojęcia jak zmienić na ta oryginalna :/Nie czytasz postu mojego. RE: Brak folderu z własnym kontem użytkownika - abdul190 - 10.07.2011 14:30 @dziki314 - Czytam, czytam i nic się nie dzieje. Rozruch bez interfejsu GUI jest doznaczona. Podobnie z kontem. Kombinuje ile się da i dalej wszystko ląduje w folderze DELL RE: Brak folderu z własnym kontem użytkownika - dziki314 - 10.07.2011 19:02 Pokaż mi screena z tego co ci napisałem , bo z tego co napisałeś wnioskuje że masz zaznaczony chyba że się mylę. ![]() RE: Brak folderu z własnym kontem użytkownika - abdul190 - 10.07.2011 20:03 Już nie ważne. Problem rozwiązałem reinstalując system na swój. W moim poprzednim poście miało być 'odznaczone' zwykła literówka... Co do konta użytkownika i ekranu bootowania była to wina systemu a raczej jego jakieś dziwnej wersji, którą mi zainstalowali podczas gwarancji... RE: Brak folderu z własnym kontem użytkownika - peciaq - 10.07.2011 22:00 Widzę że problem rozwiązany, zamykam. ![]() |