Windows 7 Forum: konfiguracja, optymalizacja, porady, gadżety •
Częste pojawianie się bluescreenów w nowym sprzęcie - Wersja do druku

+- Windows 7 Forum: konfiguracja, optymalizacja, porady, gadżety • (https://windows7forum.pl)
+-- Dział: Pomoc i wsparcie, Windows 7 (/pomoc-i-wsparcie-windows-7-26-f)
+--- Dział: Instalacja i aktualizacja Windows 7 (/instalacja-i-aktualizacja-windows-7-8-f)
+--- Wątek: Częste pojawianie się bluescreenów w nowym sprzęcie (/czeste-pojawianie-sie-bluescreenow-w-nowym-sprzecie-17151-t)

Częste pojawianie się bluescreenów w nowym sprzęcie - wojownik - 05.07.2011 19:49

Witam
Mam podobny problem z niebieskim ekranikiem :/
Win 7 home premium
radeon HD 6800 Series
Procesor i5
8 gb ramu
Prosił bym o jakąś pomoc pliki dmp http://www.przeklej.pl/folder/dmp-32485831
KOmp jest nowy na gwarancji
Problem pojawia się tak raz dwa razy dziennie czasami po włączeniu kompa czasami podczas pracy (przeglądania netu itp.)
Komputer przed odbiorem był jakiś czas testowany w sklepie i było wszystko ok - zastanawiam się czy może mieć to związek z jakimiś urządzeniami peryferyjnymi lub oprogramowaniem - nie mam zainstalowanego żadnego nielegalnego oprogramowania
Prosił bym o jakąś radę / pomoc

Dzieki pzdr.

RE: problemy z Bluescreenem - peciaq - 05.07.2011 19:55

Powiem tak, nie mogę otworzyć tego obrazka z jakiegoś powodu.
W każdym razie - jak bluescreen się pojawi, to spróbuj przepisać kod błędu, będzie on wyglądał jakoś tak:
STOP 0x000000D1 (parametr1, parametr2, parametr3, parametr4)

Najważniejsze jest kod po słowie STOP. Spróbuj po prostu go wpisać w google, albo napisz go tutaj na forum, a ja poszukam na stronach microsoftu, dlaczego ten błąd u Ciebie występuje.

RE: Częste pojawianie się bluescreenów w nowym sprzęcie - wojownik - 09.07.2011 07:08

Dziwna sprawa bluescreen od paru dni się nie pojawił, ale zdarzyło sie że komputer się nie uruchomił po włączeniu - zacznie się uruchamiać ale mam czarny ekran - muszę przytrzymać power żeby się wyłączył i następnym razem odpala się bez problemu.

Jeszcze bym zapomniał zmieniłem avasta na avg - gdzieś obiło mi sie o ucho że Avast moe powodowa takie cos na win7 + i po tej zmaianie przestał sie pojawić (jak na razie) niebieski ekran tylko pojawił się problem podczas uruchamianie