Windows 7 Forum: konfiguracja, optymalizacja, porady, gadżety •
Problem z instalacją Windows 7 - Wersja do druku

+- Windows 7 Forum: konfiguracja, optymalizacja, porady, gadżety • (https://windows7forum.pl)
+-- Dział: Pomoc i wsparcie, Windows 7 (/pomoc-i-wsparcie-windows-7-26-f)
+--- Dział: Instalacja i aktualizacja Windows 7 (/instalacja-i-aktualizacja-windows-7-8-f)
+--- Wątek: Problem z instalacją Windows 7 (/problem-z-instalacja-windowsa-7-17078-t)

Problem z instalacją Windows 7 - maniolooo - 02.07.2011 12:10

Witam. Mam problem, otóż dostałem laptopa Asus N61VG z fabrycznie zainstalowaną Vistą, chce na nim zainstalować Win7 i tu zaczyna się problem... W biosie oczywiście 1st boot ustawiłem cd/dvd, płyta z win7 jest dobrze nagrana ponieważ instalowałem już z niej system na innych komputerach. Laptop mieli i mieli płytę z system lecz nie uruchamia się "naciśnięcie dowolnego..." i ogólnie nic się nie dzieje. Próbowałem z innymi płytami z win7 lecz jest tak samo. Proszę o pomocUśmiechnięty[/align]

RE: Problem z instalacją Windows 7 - Worrote - 02.07.2011 12:22

Ustaw boot w Boot Menu Uśmiechnięty

RE: Problem z instalacją Windows 7 - maniolooo - 02.07.2011 12:28

Możesz rozwinąć?

RE: Problem z instalacją Windows 7 - thermalfake - 02.07.2011 12:44

Oczywiście płyty recovery zrobiłeś sobie sam Zacieszacz
W lapkach asusa boot menu uruchamia się z klawisza Esc/F8 (nie pamiętam który) od razu po uruchomieniu. Wyskoczy niebieskie okienko na środku i tam wybierz pierwsze urządzenie do rozruch CD-ROM, ta opcja nie spowoduje zapisania tego w biosie, taka podręczna opcja na szybki rozruch z dowolnego urządzenia. Dalej sobie poradzisz. Gdyby dalej nie chciało uruchomić podejrzewam walnięty napęd, nie bootuje nośników dvd, sprawdź na innej samostartującej. Akurat cd-ki mogą działać poprawnie. Wtedy zostanie instalacja z usb lub reklamacja sprzętu o ile ma gwarancję.

RE: Problem z instalacją Windows 7 - maniolooo - 02.07.2011 12:59

Opcja szybkiego rozruchu z dowolnego urządzenia też nic nie dała. Spróbowałem odpalić memtest który jest na bootowalnym cd i poszedł bez problemu. Chyba zostaje instalacja z pendriva tylko jak to zrobić?

RE: Problem z instalacją Windows 7 - House - 02.07.2011 13:20

Zapraszam do zapoznania się z wątkiem Instalacja Windows 7 z pendrive'a USB (tutorial)